Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: Манолова не е информирана за условията и сроковете по оперативните програми

Политика

Фандъкова: Манолова не е информирана за условията и сроковете по оперативните програми

Фандъкова: Манолова не е информирана за условията и сроковете по оперативните програми - Tribune.bg
Снимка:

Столичният кмет припомни, че документите за поръчките се разглеждат от комисии, в които има представители и на БСП

„Обществените поръчки са средството да можем да реализираме обектите на града. Аз друг законов начин не знам. Ако тя знае, нека да го каже“. Така кметът на София Йорданка Фандъкова отговори на обвиненията на Мая Манолова, че преди изборите се манипулират обществени поръчки за електробуси.

„Аз лично се притеснявам, че през последните седмици г-жа Манолова говори само за обществени поръчки и се притеснява, че те се правят сега. Очевидно не е информирана за условията и сроковете по оперативните програми, защото, ако се съобразяваме с изборите, това означава да лишим града от тази огромна възможност, това са 217 милиона лева, които ние успяхме да защитим по оперативната програма. Има си срокове, трябва да се работи независимо от всякакви избори“, посочи столичният кмет.

Тя припомни, че се предвижда закупуването на 82 електробуса, 30 тролейбуса и 25 нови трамвая. За процедурите за тях е станало ясно още през лятото. А целта е да се подмени част от столичния градски транспорт с по-екологичен.

„Лобирам за софиянци за това да можем всички да дишаме по-чист въздух“, подчерта Фандъкова.  Тя подчерта, че няма как да нагласява обществени поръчки, като за някои от тях дори все още няма подадени документи и не се знае кой изобщо ще участва.

Столичният кмет припомни, че документите за поръчките се разглеждат от комисии, в които има представители и на БСП.

„Г-жа Манолова работи с колегите от БСП, нека да я информират, да ѝ кажат, за да знае. Защото все пак, ако искаш наистина да развиваш града, трябва да имаш и информация, и знания за това как се прави“, посочи Фандъкова. Кметът на София посочи и че приключването на поръчките, за които говори Мая Манолова ще е по времето на новоизбрания кмет.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Фандъкова Много е нагла нека се качи на 84 и 184 нов автобус, така се тресе, имам чувството, че няма ресори. Купуват само боклуци.А старите автобуси, отпреди 40 години все още се търкалят- пример 88. Да се маха от тази община, няма никакви управленски способности. С в ТЕц изток горят боклуци, мирише на боклук,.на гуми
Преди пожарите на летището
21.09.2019 18:25 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати