Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова с първи коментар за снежния капан в София: Аз лично съм ръководила щабовете при подобни ситуации

Политика

Фандъкова с първи коментар за снежния капан в София: Аз лично съм ръководила щабовете при подобни ситуации

Фандъкова с първи коментар за снежния капан в София: Аз лично съм ръководила щабовете при подобни ситуации - Tribune.bg
Снимка:

„Грижата към града не свършва с края на мандата ми. Ситуацията беше усложнена и друг път е имало такива ситуации. Изключително важно е да се подготви щаб, който да реагира бързо, важна е координацията и контрола за доброто справяне.“ Това коментира пред Нова нюз бившият столичен кмет Йорданка Фандъкова.

„Аз лично съм ръководила щабовете, когато сме имали подобни ситуации, защото само кмета може да направи тази връзка не само с общинските служби, но и с другите институции”, допълни тя и заяви, че е била в София по време на най-снежните дни на изминалата седмица.

„Не бих си позволила да давам оценка на кмета, тя се дава от хората. Не съм имала контакт в този момент с Терзиев. Ситуацията беше сложна. Това, което наистина е притеснително е че много дълго време останаха дърветата и клоните по улиците на София – в идеалния център и в кварталите. Трябваше малко по-добра координация между различните служби”, добави Фандъкова.

Тя каза още, че е много важна ролята на районните кметове. „Винаги сме имали координация с тях, защото те са хората, които могат да зададат приоритетите и да дадат спешна и актуална информация на кмета”, каза Фандъкова.

По темата за избора на председател на СОС, тя подчерта ролята на градоначалника. „Най-важна е ролята на кмета – той е избран мажоритарно от хората, те очакват него работата за града. Затова смятам, че Терзиев трябва да влезе в ролята си на лидер и да осигури мнозинство, с което да работи. Аз бях два пъти в подобна ситуация, за важните въпроси съм водила лично преговори с политически сили. Трябва да има ясно лидерство”, посочи Йорданка Фандъкова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети