Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: След анализ на изминалите 10 години ще реша дали да се кандидатирам за кмет

Политика

Фандъкова: След анализ на изминалите 10 години ще реша дали да се кандидатирам за кмет

Снимка:

Когато вземе решение, ще го обяви публично, обеща тя

„Вече  10 години работя като кмет на София, явявала съм се три пъти на избори – това са тежки мажоритарни избори, където заставаш със своята биография, с това, което си свършил, с визията си, с плановете си и най-вече с гаранцията, че можеш да реализираш тези планове. Това е комплекс от фактори, които ще анализирам внимателно, и тогава ще взема своето решение, и ще го обявя публично”. Това заяви пред БТВ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя коментира и споровете около подробния устройствен план на Борисовата градина.

„Грижата и инвестициите, които правим през всичките тези години за парковете и градините, показват ясно моето отношение и нашата политика по отношение на тях. Само преди няколко години никой не искаше да ходи в парковете, защото не се косяха. Днес парковете са пълни с хора, с деца… Продължаваме това поддържане. Тази грижа означава да запазим това, което е останало от парковете и градинките в нашия град. Именно за това решихме, че трябва подробен устройствен план. В проекта има план за изграждане на нови обекти, от които според мен няма нужда”, заяви Фандъкова.

Тя припомни, че между 1997 година и 2005 г. части от Борисовата градина или са били продадени, или са включвани в търговски дружества.

„Не е лесно да направим частната собственост общинска. Това е битка. Ние ще я водим. За 4 обекта се работи да се възвърнат на общината и да не се отдават отново под наем. Вярвам и ще работя за това, да си върнем тези пространства”, уточни кметът.

За плановете за ремонт на стадиона на ЦСКА в Борисовата градина кметът каза, че спортните съоръжения имат място в градината и трябва да бъдат реконструирани, но само в границите, в които са в момента, без разширение. За това тя се е договорила с министъра на спорта Красен Кралев.  


Коментари (2)

георги николов Данче,не пускай фандък на Мая Манолова,ти си най -успешния кмет от девети септември 44г. насам,продължавай все така и не слушай злобарите и завистниците, / разбирай бесепарите /дето ходеха по списък да се спъват на "Графа"!!!!!!! Ще успееш,ти си нашия кмет!!!!!!
22.06.2019 17:37 / Отговор
Кметицата Тази проста мън-мън женица съсипа и опустуши София.Да не си прави илюзии, че хората ще я подкрепят. Донесе на столицата: мръсен въздух, разрушена инфраструктура, цигански гета, никакво разделно събиране на боклуците, градски транспорт с най-остарял автопарк, лоша икономика, никакви социални услуги за инвалиди, липса на жилищна политика и т.н.Проста и крадлива, но лицемерна.
23.06.2019 08:17 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още