Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Фандъкова: София се развива, това не е резултат на приказки, а на много работа

Политика

Фандъкова: София се развива, това не е резултат на приказки, а на много работа

Фандъкова: София се развива, това не е резултат на приказки, а на много работа - Tribune.bg
Снимка:

Решението ми е плод на анализ и размисъл, не е спонтанно, каза столичният кмет

Кметът на София Йорданка Фандъкова се включва за четвърти път в битката за столицата. „Решението ми е плод на анализ и размисъл, не е спонтанно. То се основава на факта, че работата за града е един сериозен ангажимент. Получавах доверието на хората през всички тези години, което ни позволи да ускорим темпото на развитие на София”, каза пред bTV Йорданка Фандъкова.

„През последните години София се развива и променя и това не е резултат на приказки, а на много работа. Основната ми мотивация е отговорността към града и хората”, допълни тя.

По думите ѝ работата за града е „бягане на дълго разстояние”. „Това не е спринт и затова е важно да се поддържа темпото и да се постигат резултати”, заяви кметът на София.

Фандъкова е получила подкрепата на всички структури на ГЕРБ в София, но заяви, че решението ѝ е лично. Премиерът Бойко Борисов я е подкрепил и тя му благодари за това.

Според столичния кмет има нужда от нови хора, идеи и енергия и затова в новия екип е поканила водещи експерти в различни сфери на града.

Относно ремонта на ул. „Граф Игнатиев”, Фандъкова заяви, че проблеми е имало както в проекта, така и в изпълнението му. „Аз никога не съм бягала от тази отговорност. По мое настояване проектът беше променян. Направих си изводите, имала съм пропуски, бъркала съм в преценки за хора и ситуации. Но допълнителна мотивация са изводите, които съм си направила”, заяви тя.

„Доказала съм, че нямам никакви обвързаности. Абсолютно безкомпромисна съм била към всички. По мои сигнали са правени тежки проверки в общината и в районните администрация. Това е начинът да се борим срещу негативните явления”, на мнение е Фандъкова.

Тя си е поставила три големи задачи в новата програма. Първата – работата за кварталите, а именно малките улици, междублоковите пространства и паркирането. Втората - развитието на София като зелен и чист град, а третата – активното въвеждане на технологиите в работата на общината.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати