Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Филип Станев: Провалените правителства да не се приписват на ИТН, ДБ извиваха ръце

Политика

Филип Станев: Провалените правителства да не се приписват на ИТН, ДБ извиваха ръце

Филип Станев: Провалените правителства да не се приписват на ИТН, ДБ извиваха ръце - Tribune.bg
Снимка:

Тревогата в политиката е грешен съветник. Лично аз винаги си слагам една въпросителна по отношение на социологията. Ако социолозите определяха начина на гласуване, ние трябваше да сме трета или четвърта сила в 45-ото НС или на втора или трета позиция в 46-ото НС. Това заяви пред БТВ бившият депутат от „Има такъв народ“ Филип Станев на въпрос как ще коментира последните социологически проучвания, според които партията на Слави Трифонов губи доверие сред избирателите.

Филип Станев беше категоричен, че провалените правителства не бива да се приписват на сметката на партията.

„Провалените правителства не бива да бъдат приписвани на ИТН. Нашите партньори поставиха невъзможни за изпълнение условия, а ние положихме максимални усилия да има правителство. В крайна сметка се стигна до това да си развалим отношенията заради непремерено говорене.“, обясни той.

На въпрос за Петър Илиев Станев заяви, че няма как един човек да бъде препъникамък за съставянето на кабинет.

„Политиката не е лична игра, това не са лични интереси, в политиката се носи отговорност и последствия“ , коментира още бившият депутат от ИТН и заяви, че Илиев е бил атакуван заради това, което представлява партията и в частност Слави Трифонов.

Филип Станев още веднъж разкри, че по време на разговорите с „Демократична България“ Христо Иванов е изявил желание да има решаващата дума за назначенията на министрите и на всички други до ниво областен управител.

„Това е некоректно и извиване на ръце“, подчерта той, но уточни, че ИТН не е в конфликт с ДБ и с Христо Иванов, тъй като продължават да гледат на тях като на бъдещи партньори в управлението.

Той отрече и обвиненията, че ИТН и ДПС са участвали в синхронизирана атака срещу бившите министри Асен Василев и Кирил Петков, допълвайки, че всъщност „само така е изглеждало“.

На въпрос дали в следващия парламент би могло да се изгради доверие между ИТН и „Продължаваме промяната“ Филип Станев поясни, че „доверие ще има, когато Конституционния съд се произнесе за канадското гражданство на Кирил Петков и когато Софийският градски съд се произнесе в спора между Тошко Йорданов и Асен Василев.“

Станев разясни и причината, поради която партията е решила да подкрепи Румен Радев за втори мандат е, че: „той работи за България“

На финала на разговора Филип Станев увери, че от партията ще положат максимални усилия най-накрая да бъде съставено редовно правителство и призова на изборите на 14 ноември да излязат да гласуват повече хора.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети