Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пореден скандал: Министър Ананиев напусна пленарна зала, без да бъде изслушан

Политика

Пореден скандал: Министър Ананиев напусна пленарна зала, без да бъде изслушан

Снимка:

Председателстващата заседанието Татяна Дончева свика Председателски съвет

Пореден скандал в парламента. Министър Кирил Ананиев напусна залата на парламента без да бъде изслушан за финансите на страната по точка четвърта от дневния ред на заседанието на Народното събрание.

Напрежението в пленарна зала ескалира, след като председателстващата заседанието Татяна Дончева не даде думата на вицепремиера Томислав Дончев за подробности по Плана за възстановяване. Димитър Главчев от ГЕРБ поиска процедура по начина на водене и обясни, че според Правилника на парламента член на кабинета получава думата винаги, когато е в пленарна зала и иска да се изкаже. Дончева се противопостави с мотива, че ГЕРБ използва това, за да удължи работното време на парламента. По думите ѝ в понеделник правилникът за работа на Народното събрание ще бъде променен. 

Всичко това провокира народните представители от ГЕРБ, които започнаха да тропат по банките и да скандират „Таня, вън!“. След като протестът продължи повече от 10 минути, а министърът на финансите стоеше пред трибуната, без да взема думата, Татяна Дончева прекъсна за 10 минути работата на парламента и свика Председателски съвет.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още