Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Планове: Мнозинството ще намалява времето за говорене на ГЕРБ, лично обяснение – веднъж на заседание

Политика

Планове: Мнозинството ще намалява времето за говорене на ГЕРБ, лично обяснение – веднъж на заседание

На включен микрофон Татяна Дончева раздаде наставления на новата председателка на НС Ива Митева как да заглуши гласа на депутатите от коалиция „ГЕРБ-СДС“

В сила от понеделник в парламента ще бъде въведено строго ограничение на личните обяснения. По този начин ще се намали чувствително времето за изказване на ГЕРБ и СДС.

Плановете за въвеждането на рестрикции станаха ясни в петък случайно. Новото парламентарно ръководство все още свиква с присъствието на микрофони пред тях и не се усещат, че е добре да бъдат изключвани, ако не взимат думата. Така на живо по БНТ беше излъчен любопитен диалог в самия край на заседанието.

По микрофоните се чу как Татяна Дончева, зам.-председател на парламента от „Изправи се! Мутри вън“, наставлява председателката на НС – Ива Митева от „Има такъв народ“.

„До понеделник ще внесем – лично обяснение – един път в заседанието! Никакво такова! Ама не може! Какво е това? Още в понеделник се свършва с това! Личните обяснения – в края на заседанието“, обяснява Дончева на Митева и Кристиан Вигенин от БСП.

„Ама те искаха почивка“, оплаква се Митева, а някой ѝ дава съвет да си спре микрофона.

Личните обяснения са стандартна парламентарна практика – те се използват в случаите, когато народен представител се е почувствал лично засегнат.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

язе Новите варвари са старите мутри и мутреси + шутовете им. Честито на всички вкарали простаци, крадци, лъжци, мутреси и шутове в Н.С. Пожелавам ви бързо и трудно да разберете колко сте глупави.
16.04.2021 16:46 / Отговор
Леле Май Факултето се е преместил в Парламента.Сега убедихте ли се, че сиганите ги избраха.
16.04.2021 17:09 / Отговор
Ку-ку парламент Казано е още много отдавна: Прост народ – слаба държава!
16.04.2021 17:45 / Отговор
Таков, Пеко Таков Съветите към двете кухарки, да си спрат микрофона им ги даваше очилатата Купонна свиня от Пловдив..., невероятно гнусно добиче.
16.04.2021 19:18 / Отговор
Мимето Има и лоша новина за тия от седянката - пари от ЕС до края на годината няма да има по принцип, а след това и поради липса на върховенство на закона!
16.04.2021 19:37 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп