Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Флагман“: Вижте изпълнителите на активното мероприятие срещу бургаския кмет! Кой го режисира?

Политика

„Флагман“: Вижте изпълнителите на активното мероприятие срещу бургаския кмет! Кой го режисира?

Флагман: Вижте изпълнителите на активното мероприятие срещу бургаския кмет! Кой го режисира? - Tribune.bg
Източник: Флагман; Снощи Румен Чолаков в официален костюм и вратовръзка на митинг-концерт на БСП за евровота. Днес бе сред водачите на ромския протест

Самият Димитър Николов намекна за политическа поръчка

Автор: Емел МАХМУД, Флагман

Безпрецедентният протест на неграмотните цигани пред сградата на Община Бургас е всъщност добре организирана атака срещу кмета Димитър Николов, който дискретно намекна пред журналисти за това днес.

Мургавите роми от кв. Кумлука уж излязоха да недоволстват срещу спряната вода заради задължения от 100 000 лева към ВиК. Появиха се с грамотно написани плакати, без нито една правописна грешка, нищо че 99,9 % от тях не могат да ги разчетат.

Кой стои зад недоволството на циганите?

Едва ли спряната вода им е чак такъв проблем, на всички ни е ясно, че те ще намерят начин да се снабдят с вода, при това без да плащат.

На днешния протест пред Община Бургас правеше впечатление присъствието на няколко ключови фигури.

На първо място поставяме най-изявената в лявото политическо пространство на местно ниво ромският лидер Румен Чолаков.

За известено време той бе лидер на партия Евророма в Бургас. Още от 1995 г. досега той е част от предизборните изяви вляво. За отбелязване е, че снощи около 17,30 ч. Чолаков в официален костюм и вратовръзка бе сред първите посрещачи на площада, където се състоя митинг-концерт на БСП за евровота. Днес Чолаков бе сред водачите на ромския протест.

Румен Чолаков освен с политически изяви е популярен и като баща на двама синове-престъпници. Единият – Васил е осъден за гавра с момчета и в момента излежава 8-годишна присъда. Извратенякът пребивал жертвите си и ги заплашвал, че ако не задоволят гнусните му сексуални желания, ще ги заколи. Другият му син Ивайло бе арестуван за кражби от малолетни.

Йордан Фратев също членува в партия Евророма и другата сродна формация Солидарност.

Той е от началото на бунта в Кумлука още отпреди 2 месеца, когато даваше официалните изявления пред телевизиите в защита на своите съграждани от ВиК Бургас и „лошия“ кмет Димитър Николов, който не иска да помогне на социално слабите му събратя.

Какво се знае за братята Йордан и Филип Фратеви?

Фамилията им е сред най-влиятелните в квартала, живеят там и хората ги слушат.

А сега да видим кой е Слави Ангелов:

Това е човекът, който е внесъл искането в канцеларията на Община Бургас за днешния протест. Странно е, че Йордан Фратев не познава Слави Ангелов. Твърди, че имал друго име, но се представял с българско име, бил непознат в квартала, от което следва логичният въпрос за кого работи, ако не познава живущите в Кумлука.

Друга фигура от днешния протест е адвокат Димитър Велчев.

Кой го е наел, или как бедните цигани са си позволили адвокат, кой е заплатил хонорара му, или може би той работи от хуманна гледна точка без пари – не става ясно. Той каза днес, че поел делото по своя инициатива и ще представлява всички жалващи се от „произвола“ на ВиК пред съда.

Адв. Димитър Велчев смята, че парите, които ВиК иска да прибере от злощастните роми са по сметки, чиято 3-годишна давност е изрекла – поне за част от тях. Юридическият защитник казва пред Флагман.бг, че не му е платено и че не членува в никое НПО.

И накрая идва ред за най-новата звезда – нашата сънародничка от Германия Весела Димова,

която в коментарите на форума ни е разпозната не само като правозащитничка в Европа на мургавите ни съграждани, но и в друго амплоа, чиято конкретика очакваме да чуем от ОД на МВР-Бургас.

Така, както бунтът тръгна организирано от квартала към Общината, така организирано приключи точно в 11 ч., когато под строй използваните за масовка цигани бяха изведени в посока ул. „Христо Ботев“.

Сега са на ход компетентните органи, които е редно да кажат колко са, кои са и колко са платили за всичко това сценаристите и режисьорите зад кулисите на днешния спектакъл.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Оптимист Само Манолова липсваше...покваряват социума, а после ще плащат с нашите пари да го спасяват...червената чума убива държавността.
21.05.2019 23:45 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети