Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев: Коалиционната формула за създаване на правителство е неизбежна

Политика

Гълъб Донев: Коалиционната формула за създаване на правителство е неизбежна

Гълъб Донев: Коалиционната формула за създаване на правителство е неизбежна - Tribune.bg
Снимка:

Българските избиратели, които участваха в изборите със своя глас или отказ от гласуване, решиха, че коалиционната формула за създаване на правителство е неизбежна. Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на днешното правителствено заседание.

"Вотът премина спокойно и прозрачно, в съответствие със закона. Съществени нарушения не бяха констатирани. Гражданите изразиха свободно своя вот и предпочитания", посочи Донев, цитиран от БТА.

"Една от основните задачи на служебното правителство беше да подготви и организира провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Поздравления за добре свършената работа на всички министри, които пряко бяха ангажирани", коментира още премиерът.

Според Донев ниската избирателна активност на изборите и значителният вот в полза на "Не подкрепям никого" са повод за анализ и преосмисляне на поведението на партиите.

"Като не подкрепят никого или не гласуват, избирателите задължават българските политици да предложат своя по-добра версия. В следващите дни президентът ще свика 48-ото Народно събрание. Въпреки всеобщите очаквания, ние се надяваме то да има дълъг живот, защото най-добре познаваме сериозната необходимост от ефективно работещ парламент", допълни премиерът.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати