Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Донев: Ако държавата не беше влязла в правомощията си, щяхме да имаме проблем с влизането в Шенген

Политика

Донев: Ако държавата не беше влязла в правомощията си, щяхме да имаме проблем с влизането в Шенген

Донев: Ако държавата не беше влязла в правомощията си, щяхме да имаме проблем с влизането в Шенген - Tribune.bg

 Нивата на инфлацията достигнаха своя пик, сега с в плато и предстои спад“. Това заяви в предаването „Лице в лице“ служебният министър-председател Гълъб Донев ден преди откриването на първото заседание на 48-ото Народно събрание.

„Политиките, които са провеждат, са на база заложените в бюджета от редовното правителство. Служебното няма вина за това дали дългът скача, лихвените проценти се покачват, или инфлацията се покачва или спада. Това, което служебното правителство направи, е да успокои темпа на нарастване на инфлацията“, подчерта той.

Според него усилията на служебния кабинет и на министъра на регионалното развитие арх. Иван Шишков са довели до пускането на газовата връзка с Гърция на 1 октомври и допълни, че това е основната причина за спада в цената на синьото гориво.

„Това е резултат от усилията и прозрачните процедури за доставка на природен газ. Всички участници ни предоставят по-евтини цени. Цената на газа пада с малко в световен мащаб, а при нас – в пъти. Трябва да се работи, а не само да се говори“, категоричен е той.

 „Служебното правителство имаше ролята да вкара държавата в контрола на границата на „Капитан Андреево“. Ако държавата не беше влязла в своите правомощия, щяхме да имаме проблем с влизането в Шенген. Служебното правителство показа как се действа, а не само да се говори“, обясни служебният премиер.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети