Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев за критиките на Денков: Смешен плач, блъф и отвличане на вниманието

Политика

Гълъб Донев за критиките на Денков: Смешен плач, блъф и отвличане на вниманието

Гълъб Донев за критиките на Денков: Смешен плач, блъф и отвличане на вниманието - Tribune.bg
Снимка:

По думите на Гълъб Донев всяко едно от служебните правителства е вадило България от кризите, в които са я вкарали редовни правителства

„Това не са сериозни критики, а смешен плач, с цел отвличането на общественото внимание от важните за деня теми като съдебната реформа и покачването на цените на горивата.

Това коментира пред журналисти бившият служебен премиер Гълъб Донев като отговори на настоящият министър-председател Николай Денков.

Николай Денков: Искам да разбия мита, че служебните правителства работят безупречно

„За тези два месеца редовното правителство се похвали с два законопроекта, които всъщност са разработени от служебното правителство. Всички останали законопроекти по Плана за възстановяване и устойчивост, които още Народното събрание не е разгледало и приело, са внесени от служебното правителство“, подчерта Донев.

„Всичко това нещо и по отношение на бюджета, и по отношение на 4 млрд. лв., които казват, че са сключени договори с пътната агенция и по отношение на HEMS, всичко това са стари проблеми, които служебното правителство реши и които всъщност са тезите, които извадиха. А те не са верни”, подчерта Донев.

Той обясни, че няма никакви притеснения и очаква да бъде направена проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция.

На въпроса: „Мит ли е, че служебните правителства работят безупречно?”, Донев отвърна: „Не, не е мит. Ако се върнем назад в историята, всяко едно от служебните правителства е вадило България от кризите, в които са я вкарали редовни правителства.Служебните правителства играят ролята на спасител на България”.

„Това е блъф, който щели да отклони виманието. Правителството не е способно. То не е свършило нищо“, подчерта бившият служебен премиер.

„Каква беше целта на този брифинг? Подложката да кажат защо е необходима промяна в конституцията и премахване на статута на служебното правителство”, добави Гълъб Донев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети