Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъбов: Кандидатура на Мая Манолова за кмет на София е тежка политическа грешка, ще ѝ коства кариерата

Политика

Гълъбов: Кандидатура на Мая Манолова за кмет на София е тежка политическа грешка, ще ѝ коства кариерата

Снимка:

Това компрометира работата ѝ като омбудсман, повече няма да може да разчита на такава обществена подкрепа

Евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София ще бъде тежка политическа грешка, която вероятно ще ѝ коства цялата политическа кариера. Това каза в интервю за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Антоний Гълъбов.

Според него Мая Манолова няма управленски опит, докато управлението на Йорданка Фандъкова е следено много близо от гражданите. „Строго погледнато нейната кандидатура няма да постигне резултат, тъй като тя има зад гърба си дълъг политически опит. До последно продължавам да се надявам, че тя няма да допусне тази грешка. От една страна това компрометира работата ѝ като омбудсман, от друга страна независимо от резултатите на изборите, тя повече няма да може да разчита на такава обществена подкрепа, каквато има към момента. Очаквах, че тя се подготвя за следващите президентски избори. Ако г-жа Манолова се кандидатира за кмет на София, това ще бъде тежка политическа грешка за нея самата“, обясни той.

Според Антоний Гълъбов ГЕРБ ще има по-слаби резултати спрямо предходните местни избори, но ще запази доминиращата си роля в местната власт. Слабият резултат на БСП на последните местни избори и мобилизацията през последните две години показва, че те ще имат по-добър резултат, но заради вътрешнополитическия климат няма да увеличат двойно кметовете си, каза още политологът.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още