Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ганев: Коалицията, която управляваше, категорично няма да има мнозинство в следващото НС

Политика

Ганев: Коалицията, която управляваше, категорично няма да има мнозинство в следващото НС

Ганев: Коалицията, която управляваше, категорично няма да има мнозинство в следващото НС - Tribune.bg
Снимка:

Не трябва да изключваме възможността да изпаднем в спирала от избори, в каквато бяхме през 2021 г. Подобен сценарий е възможен според политолога Димитър Ганев от „Тренд”, който в студиото на „Здравей, България” по НТВ коментира последното проучване за електоралните нагласи на агенцията.

„Коалицията, която управляваше, и подкрепяше кабинета „Петков”, категорично няма да има мнозинство в следващото Народно събрание. Тези четири формации няма как да имат мнозинство. В България със сигурност ще има друг тип конфигурация”, каза още политологът.

Според него, ако се търси коалиционна формула, то тя ще бъде следната - няколко партии ще формират мнозинство около определена програма и кабинетът няма да бъде съставен от ярки партийни лица и в него няма да присъстват политически лидери. Това Ганев определи като единствената възможна хипотеза, за да застанат определени формации на една маса и да постигнат споразумение.

„Другият вариант е да се отиде на нови избори. След нов вот вероятно социално-икономическата ситуация ще предполага, че кабинет със сигурност трябва да се направи. Можем да се окажем в много тежко икономическо състояние, в която всяка една претенция „няма да съм този или онзи” може да изглежда като глупава прищявка”, коментира още политологът.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети