Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гърдев, ИТН: Както каза Слави Трифонов, всичко тепърва предстои

Политика

Гърдев, ИТН: Както каза Слави Трифонов, всичко тепърва предстои

Гърдев, ИТН: Както каза Слави Трифонов, всичко тепърва предстои - Tribune.bg
Снимка:

"Убеден съм, че нещата продължават. Напълно съм съгласен с думите на нашия лидер, че всичко тепърва предстои. България се намира в такава обстановка, че този парламент не може да отрази целия спектър на мнението на българските граждани. Има нужда от нови идеи и сериозна промяна", заяви международният секретар на "Има такъв народ" Димитър Гърдев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му КСНС се свиква при президента, след като има формиран парламент, а те още не са се разбрали ще има ли правителство. 

"То ще бъде някакъв хибрид между служебно правителство и току-що влезли министри. Не се е случило нещо толкова грандиозно все още, за да се изисква промяна на българската позиция. Тя е абсолютно ясна. Ние не приемаме тези референдуми в окупираните територии", посочи Гърдев пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че нашата помощ за Украйна е военнотехническа и с възможности за предоставяне мощностите на българската оръжейна индустрия за ремонт. 

"Трябва да преценим какви са възможностите и какви точно въоръжения можем да предоставим на Украйна. Ние трябва сами да преценим как да защитим териториалната си цялост. Украйна не бива въобще да бъде подценявана", допълни международният секретар на ИТН. 

"Ние през Черно море се намираме в прикосновение с конфликта. Ние трябва да имаме възможности да защитим нашите територии. Декларацията, която не подписа президента, не е подписана и от сериозните сили - Великобритания, САЩ, Германия и Франция. Държавите, които не подписаха, не означава, че не подкрепят териториалната цялост на Украйна", коментира гостът. 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати