Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гърците бесни на Мицотакис, сравняват го с Борисов

Политика

Гърците бесни на Мицотакис, сравняват го с Борисов

Гърците бесни на Мицотакис, сравняват го с Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Гърция посрещна 2021 с пълна карантина

Вместо очакваното бавно и постепенно премахване на ограничителните мерки гръцкото правителство изненадващо въведе пълна карантина. Това е лично решение на премиера Кириакос Мицотакис, обясни неочаквания ход говорителят на правителството на извънреден брифинг.

Мерките са насочени към овладяване на заразата преди да отворят всички училища на 11 януари. Новината доведе до взрив на негативни коментари от страна на гръцките граждани, които спазват строги ограничения от месеци. Политическата обстановка също се нажежи до червено след обявеното решение на гръцкия премиер.

Опозицията в Гърция поиска оставката на министъра на образованието с обвинение, че не може да създаде сигурност на децата в училище и поставя цялата страна под карантина.

Интересен клип се завъртя в интернет пространството. На него се вижда как гневен грък крещи в телевизионен ефир на фона на лика на българския премиер Бойко Борисов, който е сравняван с техните управляващи.

КадърКадър

Цитатът, с който се споменава Борисов е от пресконференция на 27-ми март, когато отговаря на въпрос относно мерките по време на Великден: „От кризата с коронавируса само Господ може да ни извади. Знам много атеисти казват: затворете църквите. За всичко друго имам воля, имам смелост, но това не мога аз да го направя“.

Затварянето на църквите от страна на правителството през април е изключително болезнен спомен за вярващите гърци, които все още не са забравили, че беше забранено извършването на свещенодействия за всички религии и вероизповедания точно по време на Великден. Затова и отказват да приемат нова пълна карантина.

Солени глоби за организатори на събирания в размер на 3000 евро, вечерен час и задължителни смс-и, за да ти разрешат да излезеш – тези драконовски мерки  продължават да важат за гърците до 11-ти януари. Поне засега.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (12)

мда В България няма мерки, има пунта мара и България е една от страните с най-голяма смъртност от КОВИД-19 и същевременно цинично се правят най-малко тестове. Така че за мутрата Борисов сигурно са чели от жълтите медии на Борисов/Пеевски.
02.01.2021 22:56 / Отговор
МДА! Мутрите, които ви спонсорирт, са при вас, жълтопаветниците.
02.01.2021 23:00
мда Платените тролове на ГЕРБ винаги описват себе си като говорят за другите. Това са основни правила в психологията на човека.
02.01.2021 23:23
Група протестиращи блокира „Орлов мост“ Изродите на мунчо без маски искат да тормозят и заразяват наред всички софиянци!
През трупове минават побеснелите за власт псета!
Вечно проклятие на тях и семействата им!
03.01.2021 00:11
до мда напротив червен боклук. Точно това правите вие -в момента копираш моите думи от преди няколко дни, когато обясних, как това са основните правила за водене на болшевишката ви пропаганда, прилагани в тролската ви ферма. Правите огледални копия на истината и обвинявате противника си в собствените си мерзости. Вие сте хибридна сган защото не сте хора - половин хора, половин демони. Слуги на бащата на лъжата.
03.01.2021 10:20
отвратително Това е ГЕРБеризмът, наричаш изроди всички, които не възхваляват бащицата Боко като теб.
03.01.2021 10:20
Покажи всички
БОЙКО БОРИСОВ-ПРИМЕР ЗА ГЪРЦИТЕ..................................................................................... МУТРАТА РАДЕВ-ПРИМЕР ЗА ЖЪЛТИТЕ КНИЖКИ И РУСОФИЛИТЕ........
02.01.2021 23:28 / Отговор
ФИЛИП ГЕОРГИЕВ ИМА ЕДНА ПОПУЛЯРНА КНИГА НА КУНДЕРА "НЕПОСИЛНАТА ЛЕКОТА НА БИТИЕТО" МНОГО ЗНАЯТ ЗА НЕЯ, НО МАЛКО СА Я ЧЕЛИ И ТО ПО НАЧИН ПО КОЙТО СЕ ЧЕТАТ КНИГИТЕ МУ. И ТОВА Е НОРМАЛНО, НИЕ НЕ СМЕ ОТ НАЙ ЧЕТЯЩАТА НАЦИЯ. НИЕ СИ ЗНАЕМ, ЗАЩО ДА ЧЕТЕМ. ТА В НЕЯ, В КНИГАТА СЛЕД ПРАЖКИТЕ СЪБИТИЯ НЯКОИ ОТ ЧЕХИТЕ БЯГАТ В ШВЕЙЦАРИЯ . ЕДНА ОТ ГЕРОИНИТЕ ВПОСЛЕДСТВИЕ СЕ ВРЪЩА В ПРАГА С ДУМИТЕ "ВРЪЩАМ СЕ В СТРАНАТА НА СЛАБИТЕ" МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ЗА ВСИЧКИ КОИТО НЕ ВИЖДАТ ИЛИ ОТКАЗВАТ ДА ВИДЯТ АНАЛОГИЯ НЯКАКВА. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА. НЕ САМО ТАЗИ, А СЛЕДВАЩИТЕ ДА СА ВИ ЧЕСТИТИ.
03.01.2021 11:34 / Отговор
ФИЛИП СЕ РАЗПОЗНАЛ, КАТО ЖЪЛТА КНИЖКА............................................................................. ВАКСИНАЦИЯТА Е НАЛОЖИТЕЛНА В ТОЗИ СЛУЧАЙ........
03.01.2021 13:47

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети