Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Газовият и медиен магнат Сашо Дончев с дарение от 500 хиляди лева за „Промяната“

Политика

Газовият и медиен магнат Сашо Дончев с дарение от 500 хиляди лева за „Промяната“

Газовият и медиен магнат Сашо Дончев с дарение от 500 хиляди лева за Промяната - Tribune.bg
Снимка:

„Продължаваме промяната“ вече има нов солиден спонсор в лицето на газовия и медиен бос Сашо Дончев. Оказва се, че собственикът на „Сега“ и „Овергаз“ е дарил внушителната сума от 500 000 лева за кампанията „Промяната“ за изборите на 2 април.

Според запознати причината за дарението от половин милион лева е, че именно при управлението на Кирил Петков бяха върнати посредниците при търговията с газ, което значително е помогнало за повишаване на капитала за газовите босове у нас.

Сашо Дончев е платил на „Промяната“, за да ликвидират напълно „Булгаргаз“, ако се върнат на власт, казва източник на „Tribune“. Всъщност те почти успяха за 8 месеца.

Освен всичко Сашо Дончев е и собственик на медия.

Припомняме, че един от щедрите дарители в предишни кампании на ПП беше собственикът на „Еконт“ Николай Събев, който след дарени от над 300 хиляди лева стана министър на транспорта. ДБ пък бяха солидно финансирани от крипто компанията „Нексо“. 

Със скромната сума от 5 000 лева принос за кампанията на ПП е допринесъл и Живодар Терзиев. Той е председател на Българската петролна и газова асоциация, което е ясен знак за благодарност по отношение на политиката на ПП в сферата на горивата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети