Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Антонио Лопес: Уважаваме протестиращите, но изборите през март ще предложат легитимно решение

Политика

Антонио Лопес: Уважаваме протестиращите, но изборите през март ще предложат легитимно решение

Антонио Лопес: Уважаваме протестиращите, но изборите през март ще предложат легитимно решение - Tribune.bg
Снимка:

Борисов и Лопес бяха единодушни, че докладът на ЕК е обективен

„Европа показа, че може да бъде единна и силна, когато е изправена пред невиждана в историята заплаха. Няма да е преувеличено, ако кажем, че именно правителствата от ЕНП имаха ключова роля в изготвянето на спасителния план за ЕС и успешно управляваха пандемията в своите страни. В тази връзка няма как да не Ви поздравим за навременните здравни и икономически мерки. Това заяви генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес пред Бойко Борисов. Двамата разговаряха непосредствено преди срещата на върха на ЕНП в Брюксел.

Антонио Лопес изрази задоволството си от приемането на България в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз. „Няма съмнение, че влизането в ERM II е признание за успешно проведените реформи в страната. Сигурен съм, че ще извървите пътя докрай. Така ще се гарантира не само траен икономически просперитет, но и ще се повиши значително качеството на живот за гражданите“, коментира генералният секретар на ЕНП.

Борисов и Лопес бяха единодушни, че докладът на ЕК е обективен, а констатираните в него конкретни резултати в борбата с корупцията са добра отправна точка за надграждане на постигнатото. В тази връзка българският премиер отново подчера, че страната ще се съобрази с абсолютно всички препоръки както на Европейската комисия за гарантиране на върховенството на закона, така и на Венецианската комисия за завършване на съдебната реформа.

Генералният секретар на ЕНП поздрави председателя на ГЕРБ за убедителната победа на частничните местни избори в България. „Вижда се, че легитимно избраното българско правителство и управляващо мнозинство се ползват с обществена подкрепа. Разбира се, чуваме и исканията на протестиращите. Ние уважаваме техния глас и смятаме, че редовните парламентарни избори през месец март са най-доброто място да се определи кой ще управлява България в следващите години“, каза Антонио Лопес.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (10)

коментар Абе г-н генерален секретар на ЕНП тези същества никога не са биле протестиращи, а просто метежници на др.череп, и на фанатика от москва!
15.10.2020 16:21 / Отговор
Отговор И на група обратни, които си мислят че да докарат кремълските марионетки на власт било някакъв "купон"! Във света няма такова чудо , да излязат "тълпа", колкото една футболна агитка и да искат лидерът на партията спечелила изборите да се маха!
А чуя ли, че някой иска оставката на Гл.Прокурор, или е платен, или е глупак и не знае какво иска! Да разследвал Борисов за "нерегламентирани"записи ?Уникална простотия , на "юриста" с дългия нос! Представям се ако някой извади нерегламентирани записи на Меркел или Руте,че те ще го разпънат на кръст! Само наш'те помияри си мислят, че с това могат да свалят властта! Е, и щом Черепът им каже...
15.10.2020 18:18
МАСКА СКОРБИ ВЕСТОНОСЕЦ НА СМЪ РТТА :)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/f3/McCain1.jpg/440px-McCain1.jpg
15.10.2020 21:32 / Отговор
МАСКА СКОРБИ ТИКВАТА ПАК ИЗТЕГЛИ КЪСАТА КЛЕЧКА :)
ЗНАЧИ, ХЕМ МУ Е РЕД, ХЕМ МУ СЕ ПАДА ;)
НЯМА НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ ОТЛАГАНЕ.
15.10.2020 21:38 / Отговор
RESIDENT EVIL https://www.thejc.com/image/policy:1.497370:1582819340/.jpg?f=16x9&h=576&w=1024&$p$f$h$w=a4c2c21
:)
15.10.2020 21:45 / Отговор
Тартаковер Нека да стискат до пролетта, но това е лошо за всички българи. Защото замаяните от бандитската харизма на Боко, не усещат че вече не става за нищо. Освен да стиска властта от страх да не го последва панделата, той и кликата му са неспособни за управляване на държава. Гънат се като тревожни глисти, съгласяват се с всичко и с всички, раздават пари на поразия, които после всички ще връщат, уплашени, жалки хора, тотално са изпуснали държавата. Не стават, ясно е , убеден съм че всички го виждат и усещат, вероятно го виждат и в чужбина, а българите зад граница -най-добре. Затова се крият, не смеят да вземат важни решения, командват ги отвън и отвътре. Тези които ги наследят ще получат съсипана държава и ще бъдат изправени пред тежки изпитания.
15.10.2020 22:03 / Отговор
Въх, нИдей Такъв проникновен политически анализ, чудя се как още не са ви поканили в Панорама?!
15.10.2020 22:36
Вече и за следизборни оправдания ли се готвите? Като съсипете държавата ще кажете, че си е била съсипана и за всичко е виновно 10 годишното управление на ГЕРБ. Ама няма нужда са се бутате за тази съсипана държава, не ни трябва да ни спасяват комунистите, нито братушките да ни освобождават за трети път. Спестете си тежките изпитания , оставете сегашните да се мъчат и си останете в опозиция. Даже най-добре изчезнете от политическия живот напълно. Така може да се създадат истински опозиционни партии, а не инженерни продукти, та да не ни е страх ако да сменим управляващите какво зло ще си натресем на главите. Криминалните лица зад преврата е ясно какво искат. Политическите партии зад преврата са си отворили пастта да погълнат милиарди бюджетен излишък, десетки милиарди от европейските фондове и десетки милиарди за борба с последиците от COVID - това ги интересува и нищо друго в "съсипаната ни държава". Може и да останат разочаровани.
15.10.2020 22:44
Отговор Много за смешни комунетата! ГЕРБ си "отивал"...Ами като си отивал ,оставете го до март бе, съвсем ще си отиде! А когато комунистите се "загрижат " за народа, значи много са огладнели за власт! Ако има някой ,който да го е шубе от "панделката", май е Фигуранта Радев, защото отсега го е захапала Прокуратурата с доказателства! И те са законни СРС-та, а не като снимките за Борисов, които нямат никаква стойност в съда! Затова и е бесен Фатмакът, защото освен "преврата", той ход назад ...няма!
16.10.2020 07:45
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети