Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георг Георгиев: Договорът за добросъседство постави началото на процеса за приемане на Скопие в НАТО

Политика

Георг Георгиев: Договорът за добросъседство постави началото на процеса за приемане на Скопие в НАТО

Георг Георгиев: Договорът за добросъседство постави началото на процеса за приемане на Скопие в НАТО - Tribune.bg
Снимка:

„Ратифицирането на протокола за членство на Република Северна Македония в НАТО е една голяма, историческа, дълго чакана стъпка с оглед и на факта, че още 1993 г. страната е заявила своето желание за присъединяване към Алианса“. Това каза заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев пред Нова ТВ.

„Договорът за приятелство и добросъседство, който бе сключен между България и Северна Македония, постави началото на този процес, защото България също имаше определени условия, на които трябваше да бъде отговорено, за да стигнем до тази историческа стъпка”, каза заместник-външният министър.

Георгиев обяви, че с над 10% се е увеличил двустранният стокообмен между България и Северна Македония след подписването на договора. „Няма как да търсим отрицателен знак в това, че две братски, две граничещи си държави, търсят начина, по който да сътрудничат помежду си. Ние търсим начините, по който да работим заедно и да развиваме в просперитет региона”, каза той.

Той подчерта и значението в този процес на Българското европредседателство, чийто основен приоритет бе именно интеграцията на Западните Балкани.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети