Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георг Георгиев към Нинова: Президентът на ПЕС е вашата партия, говорете си за Истанбулската конвенция

Политика

Георг Георгиев към Нинова: Президентът на ПЕС е вашата партия, говорете си за Истанбулската конвенция

Георг Георгиев към Нинова: Президентът на ПЕС е вашата партия, говорете си за Истанбулската конвенция - Tribune.bg
Снимка:

Резолюцията няма никаква правна и обвързваща стойност за страните

Зам.-министърът на външните работи и лидер на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев със съвет за Нинова по повод Истанбулската конвенция. Днес социалистите излязоха с невярната информация, че Брюксел прави опит да наложи документа.

„Може би, когато представител на собствената ти партия е и президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС), е добре да си говориш с него не само, когато ще го отстраняваш от надпреварата за европейски избори. Добре е, ако обаче не си лидер на БСП, чиято листа ще се води от човек обвинен в пране на пари. Но това е друга тема, написа Георгиев във Фейсбук.

Той уточнява, че резолюцията, която се планира да гласува ЕП, свързана с Истанбулската конвенция, няма никаква правна и обвързваща стойност за страните.

„Също така е добре да се знае, че тази резолюция се внася именно по предложение на ПЕС. БСП обаче дори не може да говори с ПЕС. Логично - БСП няма нищо общо с ПЕС, ценностно и идеологически. Всъщност сякаш БСП няма нищо общо с каквото и да е, което съдържа в себе си понятието „европейски”, коментира той.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема