Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Харизанов: Силно се надявам протестите в нито един момент да не престават

Политика

Георги Харизанов: Силно се надявам протестите в нито един момент да не престават

Снимка:

 

"Ако погледнете първите искания на протеста ще видите, че много от тях или вече са в процес на изпълнение, или са изпълнени. В процес на изпълнение е искането за свикване на Велико народно събрание и нова Конституция - промените, касаещи отчетността на главния прокурор, в процес на изпълнение са драмите със студения резерв и с държавната собственост по морето", каза за БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Основното искане за оставка остава и към момента не може да има компромис нито от страна на протестиращите, нито от страна на управляващите, подчерта Харизанов.

"Когато основното искане е за оставка, сами разбирате, че се намираме в патова ситуация по отношение на него. Друг е въпросът, че на площада има голяма доза идеализъм. Там има всякакви хора, но има голяма доза идеализъм. Мен ме вълнуват тези хора - идеалистите, интелигентни, с добро възпитание, с добра политическа култура, хора, които имат наблюдение на политическите процеси по света и у нас. Но проблемът на техния идеализъм е, че светът не се променя от идеи, светът се променя от хората с власт", допълни Георги Харизанов.

Силно се надявам протестите в нито един момент да не престават, независимо от това какво ще се случи и кой и ще дойде на власт, коментира Харизанов.

"Гражданският натиск е изключително важен за подобряване на качеството на управлението и виждаме, че под граждански натиск политиците взимат решения, които иначе не са склонни да взимат в условно "спокойна" обстановка".

Според Георги Харизанов, ако се увеличат критиките от чужбина към управлението на Бойко Борисов, той няма да подаде оставка.  

 


Коментари (3)

Тартаковер Обикновено не коментирам този щатен дърдорко, но този път ще "уважа" политическата му "мъдрост". Въпреки че той прекрасно знае какво ще му напиша, почувствах необходимост да му го натъртя, та дано спре и осъзнае, каква глупости изписва. Уважаеми дърдорко, протестиращите НЕ ЖЕЛАЯТ, тези парламентарни бандити и прислужващия на властта гл. прокурор, да изпълняват нищо повече в ограбената държава! Искат само едно-да се махат!
Да се махат, да се махат, да се махат ! Имаха много време за да покажат какво могат. Показаха единствено корупция, кражби от нашите пари, от нашата собственост, беззаконие, опростачване на нацията, връщане назад ! Показаха че това могат. Показаха още, че могат да лъжат да представят провалите за успехи, да купуват и съсипват морала на журналистите, да докарват всичко до разруха.
Ето това трябва да изчезне. За да не изчезва държавата.
11.09.2020 18:27 / Отговор
Изумен Вие също по казахте какво можете. Бесилки, кратуни по кръстовища та, ковчези, черни чували за трупове, мафиот ски намеци, обругаване на националните и държавни символи и институции, църкви, нападения над граждани иългарски полицаи и пр. и пр. Време е ВИЕ да си ходите!
11.09.2020 19:20
ссс Страхотни глупости другарю.Тези били крадели,лъгали,нищо не постигнали.
Ами Хубаво тогава,помогни ни тука,да се сетим всички предни какво постигнаха за народа ни,и не бяха ли те тези които ограбиха и съсипаха държавата ни?
Защото ако някой хора са млади и не помнят,а другите са с деменция,то огромната част които не са на площадите да крещят ОСТАВКА,си спомняме кой какво ни сътвори на държавата,и то не са Бойко или ГЕРБ!
11.09.2020 19:44

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още