Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Марков: В предизборната кампания БСП ще казва, ГЕРБ ще показва

Политика

Георги Марков: В предизборната кампания БСП ще казва, ГЕРБ ще показва

Снимка:

Тежък погром за ПЕС, сложни избори за ЕНП, прогнозира депутатът

„Ще има избори. Сега едни през май и още едни есента. А след известно време – след 2 години, ще има и парламентарни. Мотото на тези избори ще бъде така: „БСП ще казва, а ГЕРБ ще показва“. И това е всичко, което БСП не е направило през техните мандати в последните 30 години“. Това заяви пред БНТ депутатът Георги Марков.

Той акцентира на успехите на правителството в изграждането на инфраструктурата - магистрали, втори мост на Дунав, спортни зали в големите градове на страната, градинки, спортни съоръжения, метрото, „на което се возят и социалистите“.

Тежък погром за Партията на европейските социалисти в европейски мащаб, прогнозира Марков. Причината – отслабени позиции в най-големите европейски страни – Германия, Франция, Италия, Полша и Испания. Няма да бъде лесно обаче и на Партията на европейските социалисти.

„Борисов, Обран, Курц могат да имат до максимум 23 евродепутата. Единствената голяма страна в Европа, която управлява ЕНП, е Германия. Но и Меркел е в коалиция със социалдемократите. Т.е. това размиване на границите намалява и техните шансове“, прогнозира той.

Той е категоричен, че най-много след евровота ще се радват „Алтернатива за Германия“, които ще дебютират мощно на европейската сцена.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още