Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Станишев намекна на БСП, че може да си търсят ново семейство в ЕП

Политика

Станишев намекна на БСП, че може да си търсят ново семейство в ЕП

Станишев намекна на БСП, че може да си търсят ново семейство в ЕП - Tribune.bg
Снимка:

Родните социалисти сериозно обмислят да изтикат шефа на европейските от евролистата си

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев намекна, че БСП скоро може да си търсят ново европейско политическо семейство. Столетницата очевидно е изправена пред угрозата да бъде изключена от редиците на ПЕС, след като на няколко пъти не се съобрази с решения на по-висшата организация.

Социалистите са на път да прелеят чашата на търпението на Станишев, ако не го включат на водещо място в листата си на евровота.

„Аз виждам една тенденция, която не е особено разумна, да се акцентира върху различието. Всъщност всяка партия има някакво различие по един или по друг въпрос. Но не се акцентира върху това кое е общото, защото там се следва тази линия. Ще трябва в един момент да се каже към кое семейство принадлежи БСП“, подчерта Станишев.

По думите му той все още няма официално поздравление от БСП за преизбирането му начело на ПЕС.

„Поздрави за преизбирането ли? От членове на Националния съвет – да“, призна той.

Той е категоричен, че за него не е проблем изискването бъдещите кандидати за евродепутати от БСП да следват позицията на партията срещу Истанбулската конвенция и Пакта за миграция.

„Вижте, първо това за Истанбулската конвенция е удар в празното пространство. За мен въпросът в България е решен. Той е решен правно, политически, защото има решение на Конституционния съд. Глобалният пакт по миграцията е един документ, който е документ със сериозно съдържание. Един такъв глобален проблем не може да се реши самостоятелно от една държава, но той не е правно ангажиращ, така че за мен това не е проблем“, допълни президентът на ПЕС.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети