Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Божинов отговори на Нинова: Изумен съм от спекулациите и от ниската й организационна политическа култура

Политика

Георги Божинов отговори на Нинова: Изумен съм от спекулациите и от ниската й организационна политическа култура

Георги Божинов отговори на Нинова: Изумен съм от спекулациите и от ниската й организационна политическа култура - Tribune.bg
Снимка:

БСП показа, че е катастрофирала на последните частични избори

„Изумен съм от думите, които прочетох и от ниската организационна политическа култура. Едно е да представиш на някакъв форум документ, друго е той да бъде обсъден на сериозно политическо заседание, на което да се гласува да бъде ли гласуван, променян и редактиран.“ Така бившият депутат и член на Националния съвет на БСП Георги Божинов коментира пред Faktor.bg писмото на Корнелия Нинова. Седмица, след като 50 знакови червени имена атакуваха решението на Изпълнителното бюро на БСП да смени главния редактор на партийния вестник "Дума", Нинова и ръководството отговориха на „уважаемите другари“, че твърденията им не отговаряли на истината.

В отговора си към опозицията Корнелия Нинова цитира името му като човек, който се е обявил срещу политиката, която тя води, но в същото време бил подписал „Визия за България“. Бившият народен представител е възмутен от манипулацията, която Корнелия Нинова е направила, след като цитира избирателно негови думи и спестява критиките, които е отправил към БСП на форума за обсъждане на скъпоценната „визия“.

„Ако човек погледне повърхностно писмото на Корнелия Нинова, може да си каже, че Георги Божинов и Георги Пирински са хора, които с по едно изказване дават основание да се смята, че „Визия за България“ е приета. Това е шега, разбира се“, казва Божинов.

„За мен приемлив във „визията“ е фактът, че трябва да се промени цялата система, в това число и политическата. Съгласен съм и с това, че когато една група хора придобие огромно богатство, тя си изгражда и своя политическа система. Изключително вярно е уточнението на Корнелия Нинова, че съм казал „тази политическата система на олигарсите не е паралелна на съществуващата, а е проникнала във всички партии“. Тук обаче тя слага точка на моето изказване, а аз продължавам. Заявих, че от тук възниква въпросът кой ще бъде системообразуващият фактор на следващата политическа система, след като всички партии са заразени, включително и нашата? Продължих с изказването си, че тогава ще се появи нов генноинженерен субект с парите на олигарсите, за да обслужва нуждите им. Попитах какви организационни и кадрови промени трябва да настъпят в БСП, за да може да претендира за участие в следващата политическа система? От тук идва разликата между „Божинов се съгласи с Корнелия“ и да се сложи точката, и да се заличат следващите ми думи. Това означава, че си организационно неграмотен, или си спекулант. Аз съм учуден от ниското ниво. Не може да твърдиш, че щом си представил някакъв проект на много широк форум, означава, че е гласуван и приет“, коментира Божинов.

Божинов допълни, че в община Якимово е напуснал партийният секретар. „При последните частични избори имаме резултат 51 гласа от 1028 гласували в населено място. Това вече е катастрофа“, каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети