Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георгиев: Бюджетът не е на Фандъкова, той е за София

Политика

Георгиев: Бюджетът не е на Фандъкова, той е за София

Георгиев: Бюджетът не е на Фандъкова, той е за София - Tribune.bg
Снимка:

Ако някой е тръгнал да става кмет на София като обяснява, че бюджетът на София не е важен, съветвам го да се върне час по-скоро, за да не се излага повече. Все си мислех, че за четири години нещо ще се промени в микроклимата на Общинския съвет. Мислех си, че след като над 60% през последните две години от решенията сме гласували заедно с ДБ, че разумът надделява. Уви предстои да чуем още от критиките, които ако извадя разпечатките се повтарят едно към едно три години назад. Това заяви председателят на СОС Георги Георгиев по време на откриването на редовното заседание на Столичен общински съвет, предава БГНЕС.

“Бюджетът не е на Йорданка Фандъкова. Той е подготвен от нея. Той е за София и ще се прилага минимум до февруари или март месец, когато най-рано следващият Общински съвет може да приеме следващия бюджет. Фактът, че днес на 14 септември обсъждаме годишния бюджет за 2023г. е достатъчно доказателство са това”, добави Георгиев. “В опит да бъдат намерени какви ли не оправдания, чух че бюджетът не бил представен достатъчно ясно на всички групи. Проведоха се срещи и представяния на бюджета от екипа на кмета с всяка група по отделно. На второ място тук имаше обществено обсъждане. Преговори са водени от всички нас - от Йорданка Фандъкова и нейния екип, от мен, от ръководството на групите, а вчера проведохме поредния извънреден председателски съвет за бюджета”, поясни той.

Георгиев запита колегите си защо няма да подкрепят увеличението на заплатите на артистите при положение, че има средства, осигурени благодарение от финансовата дисциплина наложена от кмета. “На второ място - 100 км канализация е голяма новина. Ако за вас е разумно улиците да останат разкопани, ако си струва да оставите домовете на хората разкопани, за нас не е така”, категоричен е той. “2200 деца не могат да влязат в новите сгради на всички райони на София съгласно постановление 108 от 9 август 2023г.”, каза Георгиев и уточни, че всяка група разкрита след 1 януари, разходите за нея, се правят за сметка на бюджета на общината. Защо сте против да увеличим средствата за детски градини от 3 млн. лв. на 5 млн. лв.?”, запита Георгиев.

Той коментира, че общинските съветници от БСП и ДБ са подкрепили бюджет в комисия, а на редовно заседание не са. Георгиев се усъмни, че може би им е оказан натиск, но ги призова за отговорност и мисъл за София.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети