Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георгиев: Опитите България да бъде охулена в Европарламента се провалиха

Политика

Георгиев: Опитите България да бъде охулена в Европарламента се провалиха

Георгиев: Опитите България да бъде охулена в Европарламента се провалиха - Tribune.bg
Снимка:

Обругаването на Българи се превърна в обща политическа платформа на крайно леви и ДСБ

„Опитите България да бъде охулена, да бъде обругана, да бъде показана в една светлина, която не е нейната, опити, които, за най-голямо съжаление, бяха инициирани от български евродепутати, се провалиха“. Това заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев по повод дебата за ситуацията с върховенството на закона в нашата страна, състоял се в Европейския парламент.

„Блесна тази нова коалиция, между представителите на ДСБ, на левите, на крайно левите. Хора, които не би следвало да имат каквато и да е обща политическа платформа. За съжаление, обругаването на България се превърна в такава, което ще остави отпечатък върху тяхната политическа кариера“, коментира Георгиев.

„Дебатът беше балансира, очакванията да се демонстрира нещо, което не наблюдаваме ние като българи не наблюдаваме тук, не се състоя, но път блесна тази коалиция между ДСБ и крайно левите, които не трябва да имат каквато и да е обща политическа платформа“, заяви Георгиев.

По неговите думи докладът за нашата страна също е добре балансиран, като отбелязва и проблемите, но и напредъка за тяхното решение. „Господин Борисов е добре познат с решенията, които взима за диверсификацията на енергийните доставки, закупуването на оръжие и повишаването на доходите“, каза заместник-министърът на външните работи.

„Истината трябва да бъде представена балансирано. Тогава, когато кажеш, че има проблем, трябва да кажеш и че се търси решение“, заяви Георгиев по повод изказването на евродепутата Радан Кънев, че „мълчанието за случващото се в България е съучастие“.

Младежката организация на ГЕРБ, на която Георг Георгиев е председател, поиска оставката на Иво Христов от "БСП за България" като народен представител заради обида на българските граждани.

Повод за това стана участието му в предаването "Тази сутрин" на 6 октомври, когато той заяви: "Както сме го подкарали, нас преди 30 и кусур години ни управляваше Тато, след това дойде Командира, след това Дедо, след това Баце. Следващият пак трябва да бъде някакъв такъв - родителски надзор да осъществява над инфантилното българско население".

Според Георгиев изказването на проф. Иво Христов е рецидив, тъй като преди това е нарекъл населението „дебилно“ и показва наличие на теза на българите и това е основание за искането на оставка. Председателят на младежката организация на ГЕРБ заяви, че в неговата партия за такива неща и при дори сянка на съмнение за простъпки се подава оставка.

„Тук не говорим за изпуснато или извадено от контекст изречение, говорим за цялостна формулировка, която демонстрира теза. Тя в последствие е и обяснена. Звучи директно, недвусмислено. Той не намира проблем в тази своя теза, той седи зад нея“, коментира Георгиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Ами младежката организацията на ГЕРБ наистина сте инфантилни и дебили: лидерът ви е мафиот, вие не- демократ; лидерът ви е простак- вие не; лидерът ви е неук, не ерудиран, не владее езици; позори и вас и българите, просто е срам и позор за всички. А напоследък има и шизофренни уклони.
07.10.2020 16:50 / Отговор
Калин До анонимения отгоре!
А ти бе дребна душичка погледни себе си първо!
Даже нямаш доблест да си напишеш името,но пълен със злоба и омраза!
Типично по колхоски!
БСП, ЦИРКАДЖИЯТА СЛАВИ и Костовиските израстъци ДБ вече сте във 3 глуха... Толкова сте жалки!
07.10.2020 22:07
Емо "ами младежката"Абе дете за това ли друграчетата от бсп Кърджали се молели на Ц.Караянчева ГЕРБ да вразумяли др.Техноимпексова и цялото ви бсп да се съгласят на хартиени бюлетини!Като доказателство ви е посочен случая с Фигуранта ви Хвърчилков радев, че точно с хартийките е избран да заеме тази висока титла Президент с която той няма нищо общо бе дете!Отивай на училище да се поучиш поне малко, стига я кара само на шмъркане!
08.10.2020 12:46
До Калин и Емо не съм мъж, и не съм дете, а бабичка, и то безпартийна Имам принцип винаги да съм опозиция на всяко правителство, особено на мафиотско като това.
08.10.2020 15:28 / Отговор
Емо Значи бкп като беше на власт под различни фракции бсп, сдс97г, ндсв, дсб......постоянно ли бе опозиция?!?Щом си бабичка значи, че ти харесвало миналото на бсп - бкп и трябва да си му била опозиция на Мафията бкп!!!Е явно си била на топла измислена службичка в бкп за заплата не по-малка от 500лв до като народа им даваха 150лв някъде!Аз такава опозия мафиотска като твоята много добре я познавам защото си била 100% член на БКП, няма начин бабичке!Само пиши колко ти е пенсията ако искаш де, и да е истина естествено, защото от бкп на смъртния си одър лъжеха по начин на КГБ бабичке!
09.10.2020 07:49
До Емо никога не съм членувала в никаква партия, по професия съм инженер, имам и други висше образование, и винаги съм се явявала на конкурс с изпити по специалност, чужд език и информационна грамотност, след като изкарах разпределението си. Исках да стана член на БКП, но не ме избраха, тъй като разказвах вицове за бай Тошо.
09.10.2020 12:53 / Отговор
Емо Не съм питал за автобиографията ви защото изобщо не ме интересува, но вие пожелахте да се самоизтъкнете, браво!Питах ви бяхте ли опозиция навремето на бсп жан виденовата зима!Искахте ли сдс97г костов с втори мандат?!Бяхте ли опозиция на бсп, дпс, ндсв след Костов?!?Тези неща ви питах, а не за автобиографията ви!
09.10.2020 20:59

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети