Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ - СДС напусна дебатите за бюджетите на НЗОК и ДОО

Политика

ГЕРБ - СДС напусна дебатите за бюджетите на НЗОК и ДОО

ГЕРБ - СДС напусна дебатите за бюджетите на НЗОК и ДОО - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ-СДС напуснаха заседанието на комисията по бюджет, която разглежда актуализацията на бюджета на НЗОК и ДОО между първо и второ четене. Причината за решението им  да не се включат е, че членовете на комисията от коалицията са получили доклада за бюджетите два часа преди обсъждането. 

„Това са два много важни закона. За два часа едва ли може да се запознаем с всички варианти, които са ни предоставени", коментира бившият финансов министър Кирил Ананиев и припомни, че всяка партия има свое предложение.

„Това, което те предлагат с изменението на коефициента, на максималната пенсия означава, че това ще действа оттук занапред“, подчерта той.

Според него предложението на ГЕРБ-СДС е много по-разумно и правилно, защото е до края на финансовата година и след като са направили необходимите разчети.

„Нашето предложение не е по-лошо от тяхното за пенсионерите, тъй като осигурява по-голям ресурс от това, което те предлагат в дългосрочен план, а ние за останалите 3 месеца до края на годината“, коментира Ананиев.

Той каза, че днес няма да се върнат за обсъждане, но увери, че през почивните дни ще се запознаят с всички предложения и във вторник, на извънредното заседание в парламента, ще направят дебата.

Разнопосочни са идеите на депутатите за промени в размерите на пенсиите.

От БСП искат преизчисляването им на базата на осигурителен доход от 2018 година и то - ако е по-благоприятно за пенсионерите.

ГЕРБ-СДС предлага добавка от 100 лева за всички пенсионери.

ДПС предлага добавката да е 120 лева, а от ИБГНИ предлагат тя да остане 50 лева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати