Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ атакуваха Янев и Петков: Това, че армията е недофинансирана е пълна лъжа (ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ атакуваха Янев и Петков: Това, че армията е недофинансирана е пълна лъжа (ВИДЕО)

ГЕРБ атакуваха Янев и Петков: Това, че армията е недофинансирана е пълна лъжа (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Даниел Митов припомни, че по време на тяхното управление е започнала модернизацията на родните ВВС

ГЕРБ разкритикуваха министъра на отбраната и премиера, които вчера заявиха, че от години армията у нас страдала от недофинансиране.

Даниел Митов припомни, че по време на тяхното управление е започнала модернизацията на родните ВВС.

„Лична кауза на Борисов, както и моя беше да модернизираме авиацията. Тази битка беше изведена до край поръчвайки 8 самолета Ф-16. От този кабинет се очаква да намери начин и пари да още 8. Има запитване към САЩ, но не знаем дали редовния кабинет ще има смелостта да модернизира авиацията. Ако управляващите искат истински да спазват обещаното вчера, то те трябва да отделят 2% от БВП за отбрана“, каза той.

„По време на кабинета Борисов 3 са реализирани проекти на стойност близо 3 милиарда лева. Вдигнаха се заплатите на военнослужещите. Общо за трите кабинета Борисов са дадени над 5 милиарда. Това, че не е била финансирана е пълна лъжа“, каза Христо Гаджев.

Освен това по думите му правителството вчера взело решение да подкрепи Русия в искането ѝ с изтеглянето на войските на НАТО от наша територия и съобразяване с нейната позиция.

Томислав Дончев определи вчерашното изслушване в парламента на Кирил Петков, като фриволно откъм истината. Въпреки това то било полезно. „Това беше един съкратен интензивен курс благодарение на който, правителството се запознава с особеностите на страната – география, способности на армията, брой газови връзки и възможности за зареждане с ядрено гориво“, коментира Дончев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети