Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: БСП и нейният лидер съдействат на стратегията на Божков

Политика

ГЕРБ: БСП и нейният лидер съдействат на стратегията на Божков

ГЕРБ: БСП и нейният лидер съдействат на стратегията на Божков - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ приема идеята на БСП за анкетна комисия, но такава, която да обхване целият преход у нас

Членовете на изпълнителното бюро на БСП и нейният лидер съдействат на стратегията на Божков да превърне обвиненията срещу себе си от криминални в политически. Това е и целта на обявените намерения от него да създаде партия. Първите, които му се притекоха на помощ, са от БСП. Това заяви на пресконференция депутатът от ГЕРБ Тома Биков на брифинг.

„От ГЕРБ нямаме намерение да се оправдаваме от един от най-големите успехи на сегашния мандат – разтурване на бизнеса на Божков. Има сблъсък между държавата и един човек, обвинен за данъчни измами и криминални деяния. ГЕРБ е на страната на държавата. БСП избра да е на страната на Божков“, заяви още Биков.

По думите му, желанието на Нинова да спечели втори мандат като лидер на БСП, въвлича цялата партия в сложна ситуация.

„В миналото БСП често е ставала съучастник на подобни практики, които граничат с организираната престъпност – през входно-изходната икономика, което позволи хора като Божков, Стайкови, Бобокови, Арабаджиеви да натрупат първоначален капитал, а сега са в полезрението на прокуратурата. Българското общество трябва да реши докъде може. БСП се опитват със заявка за вот на недоверие да върнат Божков, но не там, където му е мястото – в ареста, а там, където може да въздейства на стопанския живот и да се страхуват от него хора и медии, и дейци, на които им е оказван натиск през годините“, предупреди Биков.

Председателят на правната комисия в парламента Красимир Ципов допълни, че днес е станало ясно кой е архитектът на прехода през последните 30г. и кой е създал кредитните милионери. Ципов потвърди, че ГЕРБ приема идеята на БСП за анкетна комисия, но такава, която да обхване целият преход у нас.

„Да , ГЕРБ е за комисия за прехода, но ще изследва кой създаде кредитните милионери и ги подплати с агенти на Държавна сигурност. Ще подкрепим такава комисия и ще се включим активно. Главният прокурор съобщи, че е завършил първият преглед на приватизационните сделки. Ние ще попитаме и защо 2005 и 2013г. са опрощавани данъци на Лукойл за 5 години напред. Каква е ролята на Пламен Орешарски, който беше финансов министър и премиер на БСП, в това? Защо Корнелия Нинова е уволнена като заместник-министър на икономиката. Тя дължи обяснение. Да напомним и аферата „Фронтиер“. Каква е ролята на БСП и БКП?“, попита юристът от ГЕРБ.

Народният представител Маноил Манев попита риторично защо депутати от БСП защитават по медиите Васил Божков, който е с 18 повдигнати обвинения.

„Кой извади Румен Гечев и други такива, които излязоха по медиите, да защитават Божков? Кой изпразни касата на БСП и партията е пред фалит? Готови сме да ви защитаваме, ако ни финансирате пак! Има страхотна връзка и си задавам въпроса – силен ли е хардуерът на БСП, или всички са готови да се хвърлят като танкове за полза“, възмути се Манев. По думите му, след като основата на БСП е поставена от хора от Държавна сигурност, ръководителите ѝ друго не могат да измислят.

„На срещата си г-н Васил Божков, Валентин Златев и Корнелия Нинова какво се разбираха? Къде и по какъв повод?“, подсказа на журналистите Манев и апелира да потърсят отговор от соцлидерката  Корнелия Нинова.

По този начин Манев твърди, че най-добре ще стане ясно какво има предвид Корнелия Нинова, като говори за паралелната държава у нас.

„Кое е паралелната държава? Тази, която със своите служби повдига обвинение и води борба с хора, за които никой не е предполагал, че ще се случи! Ние от ГЕРБ доказахме, че това може да се случи. Ще се избият в БСП кой има право да ходи по медиите, разнасят карикатурите на Божков и говорят за хора с 18 повдигнати обвинения за престъпления. Кой може да ползва лукса да се обърне към българските граждани? Г-жа Корнелия Нинова иска да спечели вътрешнопартийната си борба и да ѝ напълнят касичката. Докато не получа отговор ще имам право да твърдя всичко това“, разобличи намеренията на БСП Маноил Манев.

Тома Биков допълни, че ГЕРБ не се страхува от предсрочни избори, каквато идея заявяват днес от левицата.

„Не се страхуваме от предсрочни избори, а БСП няма потенциал да използва ГЕРБ в предизборни битки“, изтъкна пред журналистите народният представител.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати