Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ и ДПС смятат, че БСП е взела правилното решение да се върне в парламента

Политика

ГЕРБ и ДПС смятат, че БСП е взела правилното решение да се върне в парламента

ГЕРБ и ДПС смятат, че БСП е взела правилното решение да се върне в парламента - Tribune.bg
Снимка:

За НФСБ и без тях парламентът е работил доста ефективно

Като добра новина определи връщането на депутатите от БСП в пленарна зала народният представител от ГЕРБ Тома Биков.

„Най-добре е всички, които са избрани за народни представители да бъдат в зала. Аз смятам, че те взеха правилното решение да се върнат в парламента. Е, аз смятам, че не трябваше и да напускат, но те взеха такова решение и всеки има право да сбърка и да се поправи. Това, че са взели решение да се върнат според мен е добра новина“, подчерта Тома Биков.

Според Йордан Цонев от ДПС работата на една опозиция е в пленарна зала. „Ние приветстваме решението им да се върнат. Сега ще има по-силен дебат и по-качествена работа на парламента. Не е добре, когато някой напуска залата. Едно такова отсъствие винаги е във вреда за този, който го прави. Във вреда е и на парламентаризма, но това е мое лично мнение“, коментира Цонев.

От своя страна лидерът на НФСБ очаква възраженията и оспорванията пак да се върнат като практика в пленарна зала.

„Аз мисля, че и без тях парламентът работеше доста ефективно. Полезното в нашата коалиция, че ние от НФСБ винаги сме казвали на доброто, че е добро и на лошото, че е лошо. Винаги сме се стремили да бъдем коректив и това ограничава възможностите за действие на опозицията. Винаги, когато има някакви възражения или когато оспорват проекти, това го правят повърхностно, като се гони скандала. С това сме различни от тях и мисля, че НФСБ е по-активната опозиция, отколкото БСП в изминалите две години“, посочи Симеонов. Той е категоричен, че социалистите искат оставката на финансовия министър от глупост.

„Това е някаква глупост. Неспазването на закона, доколкото ми е известно датира от 2006г., когато е утвърдена тази практика да се пресмята субсидията на общия брой гласове, а не на конкретния за партията. Не мисля, че е основателно това. Но те имат право да искат оставка на всеки“, допълни Симеонов.

 

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати