Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ и ДПС смятат, че БСП е взела правилното решение да се върне в парламента

Политика

ГЕРБ и ДПС смятат, че БСП е взела правилното решение да се върне в парламента

Снимка:

За НФСБ и без тях парламентът е работил доста ефективно

Като добра новина определи връщането на депутатите от БСП в пленарна зала народният представител от ГЕРБ Тома Биков.

„Най-добре е всички, които са избрани за народни представители да бъдат в зала. Аз смятам, че те взеха правилното решение да се върнат в парламента. Е, аз смятам, че не трябваше и да напускат, но те взеха такова решение и всеки има право да сбърка и да се поправи. Това, че са взели решение да се върнат според мен е добра новина“, подчерта Тома Биков.

Според Йордан Цонев от ДПС работата на една опозиция е в пленарна зала. „Ние приветстваме решението им да се върнат. Сега ще има по-силен дебат и по-качествена работа на парламента. Не е добре, когато някой напуска залата. Едно такова отсъствие винаги е във вреда за този, който го прави. Във вреда е и на парламентаризма, но това е мое лично мнение“, коментира Цонев.

От своя страна лидерът на НФСБ очаква възраженията и оспорванията пак да се върнат като практика в пленарна зала.

„Аз мисля, че и без тях парламентът работеше доста ефективно. Полезното в нашата коалиция, че ние от НФСБ винаги сме казвали на доброто, че е добро и на лошото, че е лошо. Винаги сме се стремили да бъдем коректив и това ограничава възможностите за действие на опозицията. Винаги, когато има някакви възражения или когато оспорват проекти, това го правят повърхностно, като се гони скандала. С това сме различни от тях и мисля, че НФСБ е по-активната опозиция, отколкото БСП в изминалите две години“, посочи Симеонов. Той е категоричен, че социалистите искат оставката на финансовия министър от глупост.

„Това е някаква глупост. Неспазването на закона, доколкото ми е известно датира от 2006г., когато е утвърдена тази практика да се пресмята субсидията на общия брой гласове, а не на конкретния за партията. Не мисля, че е основателно това. Но те имат право да искат оставка на всеки“, допълни Симеонов.

 

Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив