Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова се оправдава: Националният съвет пренареди моята листа за евровота

Политика

Нинова се оправдава: Националният съвет пренареди моята листа за евровота

Нинова се оправдава: Националният съвет пренареди моята листа за евровота - Tribune.bg
Снимка:

Тя била заложила на доказани политици, а ги сменили с по-млади членове на БСП

„Националният съвет подреди тази листа. Моята листа беше с доказани политици, но след пренареждането от Националния съвет на преден план излязоха по-младите колеги, които са прекрасни, но наистина са по-слабо разпознаваеми. Националният съвет да дава отговори. Със Сергей Станишев работихме добре. Той влезе в листата и пак загубихме. Имаме и други примери за председатели на европейски партии, които не се кандидатираха за евродепутати. Говоря за председателят на АЛДЕ.“ Така лидерът на БСП Корнелия Нинова оправда загубата на изборите за Европейски парламент. Тя коментира последните политически събития в ефира на bTV.

Въпреки оправданието с Националния съвет на партията, Нинова допълни: „Решението за оставката го взех аз. Сигурно има много грешки и хора, които са виновни за тези резултати, но моето виждане е моралът в политиката и първият носи отговорност. Много колеги и структури ме убеждаваха да не подавам оставка.“

„По новия устав и правила в БСП. Вече не конгрес избира председател, а всички членове. Според устава и правилата, до провеждането на избор за нов председател, трябва да ме замести някой от сегашните ми заместници. Когато реша кой, ще ви кажа. Кирил Добрев декларира, че е готов да подаде оставка, но бюрото, в което съм и аз сметнахме да не приемем оставката му, а само аз да поема отговорност“, каза още Нинова.

„Не мога да говоря за бой с Националния съвет. Там спорим, дебатираме и взимаме решения. С Георги Гергов имаме обтегнати отношения, защото имаме различни представи за правене на политика“, каза още Нинова. Преди ден Гергов се обяви за оставка на цялото ръководство и заяви нуждата от поемане на отговорност за изборните резултати.

"Да, тежи загубата. Загубихме изборите. Работихме и очаквахме да победим", призна тя.

Тя коментира и отсъствието на БСП от парламента. „Получавахме тази 1/3 от заплатите, не съм ходила да я взимам. Аз си я получавам на касата, не в карта. Преживявах от спестените преди това заплати. Знаете те са високи, не съм ги харчила“, каза Нинова. И допълни: „Днес се връщаме в Народното събрание и ще поискаме оставката на финансовия министър заради скандала с партийните субсидии. Ние сме готови да върнем тези пари, но в момента не мога да кажа колко точно ни е наддала държавата.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Български офицер Червените БКП / БСП - " Рубладжийски " гадове - да пукнат сами ...... ! Ако не искат " Ловните роти " ще си довършат работата .........!!!
05.06.2019 14:16 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети