Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ иска оставката на Александър Николов: Най-големият провал в правителството е в енергетиката

Политика

ГЕРБ иска оставката на Александър Николов: Най-големият провал в правителството е в енергетиката

ГЕРБ иска оставката на Александър Николов: Най-големият провал в правителството е в енергетиката - Tribune.bg
Снимка:

Най-големият провал на управлението на коалиционното правителство е в областта на енергетиката и именно затова министър Александър Николов трябва да си подаде оставката. Тази теза защити пред БНР депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той прогнозира, че увеличението на цената на газа от 1 април ще е брутално - най-вероятно с над 50%.

Добрев изтъкна, че цената на парното в София е смятана при цена на газа 47 лева. В момента обаче тя е около 120 лева, а вероятно от 1 април ще бъде 200 лева. "Колко ще стане парното? Ако не се дадат компенсации... А парите ги има, това е най-странното, те отиват в държавните дружества, само че държавата не иска да ги върне на бизнеса, за да успокои цените. Според мен го прави от некомпетентност", коментира той.

Определи като оправдания обвиненията на кабинета срещу младежите от ГЕРБ. По думите му това е израз на управленска немощ и показвало колко неадекватно е управлението. "В същата вечер, когато се появиха опашките по бензиностанциите, ние предложихме да се освободят количества гориво от държавния резерв. Всички държави, начело със САЩ направиха това, за да успокоят цената. Вместо да вземе правилното решение, правителството излезе и каза, че няма вина, а са виновни едни младежи", коментира Добрев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати