Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ искат дебат как да се действа, ако държавата се управлява от неадекватен човек

Политика

ГЕРБ искат дебат как да се действа, ако държавата се управлява от неадекватен човек

ГЕРБ искат дебат как да се действа, ако държавата се управлява от неадекватен човек - Tribune.bg

 „За нас Кирил Петков, Асен Василев и който и да е от бившата четворна коалиция или от „Продължаваме промяната” са персона нон грата в рамките на този парламент. Няма да водим никакви преговори с когото е да за подкрепа на правителството с първия мандат. Считаме, че е редно да има предсрочни парламентарни избори и да се съобразим с вота на българските граждани” , заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ по време на брифинг в Народното събрание.

Тя подчерта, че Кирил Петков носи цялата отговорност за възможността Русия да закрие посолството си у нас.

„Цялата отговорност за всичко, което се случи е на Кирил Петков и днес в обръщението си нашият лидер заяви, че  е имало много други възможности, така че процедурата и законът да бъдат спазени.

Томислав Дончев бе категоричен, че ролята на опозицията е да критикува и  да формулира алтернативи, а не да подкрепя правителството.  

„Няма никаква политическа логика без значение кой  е министър-председател. С този режим на ротация можем да края на мандата да имаме осем различни премиери и ако някои има подобни амбиции да започне да прави списък- по шест месеца всеки. Това е несериозно. Това Народно събрание не е в състояние да формира стабилно и работещо правителство, дори и на база трансфери да се стигне до подкрепа. То ще е слабо и ще е във вреда на всички участващи”, заяви Дончев.

„Конституцията не ни дава право отговор , какво да правим, когато на най-високия пост в държавата се окажат хора, които са функционално негодни да изпълняват всички отговорности, с които е свързана позицията и тук трябва да има сериозен политически дебат”, подчерта той.

Дончев подчерта, че държавата все още се управлява от абсолютно неадекватен човек.

„Петков с всяко свое действие предизвиква все по-големи каши и катастрофи. Кажете едно нещо, с което се е хванало настоящето правителство и не е предизвикало катастрофа във вътрешната и международната политика. Една от емблемите на това управление ще е пълното незачитане на законите. Стигнахме до там Нинова да се оплаква в Народното събрание за въпроси, които не може да реши в Министерски съвет. Кирил Петков не може да управлява собственото си правителство, вицепремиер дойде да се оплаче в Народното събрание от министър-председателя си, аз такова чудо не бях виждал”, каза още Дончев.

По думите му най-смущаващото в тази ситуация, че Кирил Петков си позволява да изразява условия.

„ ГЕРБ без Бойко Борисов, този без онзи, това е нелепо”, категоричен бе той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети