Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ към служебното правителство на Радев: Тайно ремонтират лагери за бежанци, имат афинитет към придобиване на самолети на тъмно

Политика

ГЕРБ към служебното правителство на Радев: Тайно ремонтират лагери за бежанци, имат афинитет към придобиване на самолети на тъмно

ГЕРБ към служебното правителство на Радев: Тайно ремонтират лагери за бежанци, имат афинитет към придобиване на самолети на тъмно - Tribune.bg

Парламентарната група на ГЕРБ излезе с остра декларация срещу служебното правителство на Румен Радев. По думите на Христо Гаджев в момента у нас тайно се ремонтират лагери и се подготвят нови терени за настаняване на бежанци. В същото време назначените министри от Радев полупрозрачно искат пари при актуализацията на бюджета.

„Вчера стана ясно, че ще приемаме бежанци по линия на ЕС и НАТО. Винаги сме били отговорни и солидарни и сме помагали. Именно защото сме били честни и открити, бившият премиер Бойко Борисов договори 160 милиона евро, за да не тежат тези разходи на българския бюджет“, заяви от трибуната на Народното събрание Гаджев.

Той продължи, че натискът върху нашата граница е натиск върху всички останали страни членки и служебното правителство трябва да настоява за целево финансиране и незабавно насрочване на средствата от ЕС за настаняване на бежанци и миграти у нас. „За това обаче трябва активна външна политика, която служебното правителство не притежава“, допълни още депутатът от ГЕРБ.  

По повод информацията, че служебното правителство е започнало преговори за закупуването на нови 8 бойни самолета Ф-16, Гаджев припомни още, че правителствата на Радев имат афинитет за придобиване на самолети на тъмно.   

„Защо това се прави в пълен мрак? Стигна се до абсурда Министерски съвет да опровергава собствения си министър. Явно Радев е осъзнал всичките си неверни твърдения или има други поети ангажименти. Темата за придобиване на новите самолети трябва да е публична, както беше при първите и да се води дебат тук в парламента. Нека бъдат така добри и да ни запознаят поне в комисията по отбрана какво са свършили“, призова още Гаджев.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети