Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ към управляващите: Концентрирате ББР в семейство Лорер (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

Политика

ГЕРБ към управляващите: Концентрирате ББР в семейство Лорер (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

ГЕРБ реагираха остро за искането Българската банка за развитие да премине в новото министерство на инвестициите управлявано от Даниел Лорер. Според опозицията това се прави с цел да се продължи започнатата линия по приватизация, първо започната от Кирил Петков, а след това от Лорер-

Заради вашия черен пиар и този на Кирил Петков в България няма чуждестранни инвестиции, заяви Десислава Трифонова от ГЕРБ.

Десислава Атанасова пък зададе няколко въпроса към управляващите. Тя отчете, че с постановление на Министерски съвет и създаването на различни министерства и новото такова управлявано от Лорер, се налага Агенцията за насърчаване на инвестициите, но и ББР да премине в друга сфера на влияние. Тя запита какво се случва с проверката на всички наречени от Петков необезпечени кредити, които според нейна информация и след отговор от г-н Лорер се обслужват? Атанасова попита и дали има кредити отпуснати от ББР и след прякото контролиране на г-н Кирил Петков, които са прекратени?

„Считате ли, че при тази промяна ще се промени и начина за възлагане на водещи адвокатски кантори, защото през юли месец Петков заяви, че целият правен отдел е напуснал и се налага спешно да се вземат мерки. Тогава е избрано адвокатско дружество, което взема 8 хиляди евро на месец, 44 минимални пенсии. Освен това за адвокат е определена Лена Бориславова със заплата 140 евро на час. Имате ли информация дали тази практика ще продължи дали и в момента се подписват такива договори, запита Атанасова, но отговор от вносителите на законопроекта не получи.

Александър Ненков заяви, че всичко се прави, за да се овладее една банкова институция. Първо започна от Кирил Петков, а сега искате да продължите към Лорер. Добре е да кажете как ББР ще работи по-добре като премине от министерството на икономиката към семейство Лорер“, заяви Ненков, но и той не получи отговор.

Депутатите от управляващите изпаднаха в неприятна ситуация при гласуването. При първия опит имаше кворум, поиска се прегласуване, като се оказа, че кворум няма. Председателят на парламента Никола Минчев даде 15 минути почивка, за да може да се събере необходимия кворум. След почивката от ГЕРБ заявиха, че не може да има трето гласуване и, ако такова се извърши то те ще бъдат принудени да сезират Конституционния съд, защото изрично е записано, че не може да има три гласувания.

"Ако вие ще правите съдебна и конституционна реформа, Бог да ни е на помощ, щом така четете Конституцията", заяви Александър Иванов. 

Тома Биков предложи почивка, за да се свика председателски съвет. Той обяви, че става практика на Народното събрание да излъчва незаконни решения, каквото е било вчера това за новото ръководство на КЕВР.

След остри дебати управляващото мнозинство реши да гласува за трети път законопроекта. От ДПС обявиха, че с този си акт са потъпкали всякаква заявка за законност. От ГЕРБ запитаха как при регистрирани 132 народни представители в зала, при отказ на гласуване от три парламентарни групи има кворум от 122 депутати. Управляващите обаче отново замълчаха и предпочетоха да не акцентират върху закононарушението, което извършиха.

„Вие извършите еротичен акт смятайки, че изнасилвате опозицията. Вие не се качихте върху опозицията, а върху демокрацията. С този законопроект г-н Лорер се качва върху г-жа Нинова и просто й взе парите“, обяви Дилов-син.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ГЕРБ, ББР
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети