Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: На Кайманите има 11 офшорки Gemcorp

Политика

ГЕРБ: На Кайманите има 11 офшорки Gemcorp

ГЕРБ: На Кайманите има 11 офшорки Gemcorp - Tribune.bg
Снимка:

На Кайманите има 11 офшорки Gemcorp. Ще настояваме да проверят, включително от ДАНС. И ще настояваме да видим отговора“.

Това заяви на брифинг депутатът от ГЕРБ и бивш изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции Десислава Трифонова.

По консолидираните отчети на Gemcorp във Великобритания, компанията е на загуба в последните години, подчертаха от ГЕРБ.

„Ние не можем да проследим нито капиталите, нито хората, които стоят зад тях. Откога писмото за намерение дава права? Откога писмото за намерение е двустранен акт? Всеки може да пусне писмо за намерение, но това не създава права. Нали така? При меморандум обаче тези хора придобиват право да работят с държавата и да получават информация“, обясни Трифонова.

Според нейната проверка, Gemcorp нямат опит с каквато и да е ядена енергетика.

„Имат две рафинерии в Африка – едната е в Ангола, другата е в Либерия. От медиите видяхме, че имат някаква газова компания в Румъния. По какъв начин те ще обучават наши експерти в Агенцията за ядрено регулиране и ще имат достъп до класифицирана информация? Очакваме спешни отговори от Кирил Петков“, заяви тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати