Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ направиха инспекция в „офиса“, където шефът на НАП е продал фирмата си (СНИМКИ и ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ направиха инспекция в „офиса“, където шефът на НАП е продал фирмата си (СНИМКИ и ВИДЕО)

Нови смущаващи факти около лицето, на което шефът на НАП Румен Спецов е продал фирмата си. След като стана ясно, че новият собственик е съден криминален и са натрупани милиони задължения, се оказва, че и офисът е фиктивен – или поне така изглежда от проверка на Тома Биков и Александър Иванов от ГЕРБ.

Офисът на фирматаОфисът на фирмата

Според документите на фирмата „Гранекс Трейдър“ ООД седалището се намира в Драгоманското село Ялботина. Според договора за продажба на дялове, фирмата е продадена от шефа на НАП на 7 април 2016 г.

Гледка през прозорецаГледка през прозореца

„Намираме се в Драгоманско,където има офис, изграден изцяло еко – с кирпич. Това е седалището на Данаил Николов, който е закупил тази фирма от шефа на НАП Спецов, който пък е добър приятел на финансовия министър Асен Василев. Фирмата има оборот от 6 млн. и дължи на държавата 1 млн. Целият ѝ профил е ДДС-арски. Интересуваме се къде е Данаил Николов, който има 6 присъди за кражби и е собственик на 23/24 фирми“, заяви Тома Биков.

Офисът - снимка отвътреОфисът - снимка отвътре

Александър Иванов показва документите,които удостоверяват продажбата на фирмата на Спецов за 500 лв.

ОфисътОфисът

„Нека финансовият министър отговори кой го е назначил в НАП? Проверка се прави за 2 минути от финансовия министър, няма нужда да пита прокуратурата“, заяви Иванов.

Тома Биков коментира, че са нужни проверки дали този човек има подобни „еко-офиси“ на други фирми.

„Дори Бил Гейтс не би измислил подобна схема, явно е харвардска. Какво казва Асен Василев за това? Дали е пуснал сигнал до прокуратурата? Продължават ли заедно с Румен Радев да стоят зад гърба на този, който има профила на човек, извършващ измами с ДДС?“, попита Биков.

„Г-н Данаил Николов, на когото Румен Спецов е продал фирмата си, има шест присъди за кражба. Последната е от 2012 г. Собственик е на 23-24 фирми с милиони левове задължения към хазната. Които сега г-н Спецов трябва да събере. Г-н Данаил Николов е „убедил“ Румен Спецов да му продаде фирмата си за „крупната сума“ от 500 лева. Това вероятно е някаква „харвардска иновация“ - да купиш фирма за 6 милиона за 500 лева“, попита и Александър Иванов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати