Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ поиска отпадане на зеления сетификат (ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ поиска отпадане на зеления сетификат (ВИДЕО)

ГЕРБ поиска отпадане на зеления сетификат (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Десислава Атанасова: Щом не важи за депутатите, не трябва и за останалите

ГЕРБ поиска отпадане на зеления сетификат, обявиха на брифинг в парламента депутати от партията. Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ разясни, че става дума за решение, с което парламентът да задължи здравния министър Стойчо Кацаров да отмени зеления сертификат.

„Щом не важи за депутатите, не трябва и за останалите“, поясни Атанасова. Тя напомни, че днес в пленарна зала е станало ясно, че има богоизбрани.

„Не е допустимо да има изискване за лекари, учители и други професии да се тестват и ваксинират, а за депутатите да не важи“, мотивира искането шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Относно писмото, което министърът на културата Велислав Минеков връчи на ГЕРБ, за да напуснат централата си, Тома Биков коментира, че това е позорен за министерството документ. 

„Според мен откакто има Министерство на културата такъв документ не е излизал оттам – неграмотно от правна гледна точка и неадекватно от психологическа и психиатрична“, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС.

„Това, което се случи днес е че г-н Минеков се опита да заеме нишата на г-н Йоло Денев, но не успя, защото за разлика от г-н Минеков г-н Денев се престраши да се качи до централата и дори косвено участва в брифинга там. Това беше проява на мъжество за разлика от това, което г-н Минеков направи да даде някакъв неадекватен документ на портиера в сградата, в която се намира, като човекът няма дори нищо общо с нас“, подчерта Биков.

„Убеден съм, че огромна част от българските културни дейци в момента се срамуват, че има подобен човек за министър на културата. Такъв не е имало досега и се надявам час по-скоро този човек да приключи с тази авантюра, в която влезе преди година и половина“, категоричен бе Тома Биков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати