Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ, ДБ-ПП и ДПС събраха мнозинство за съдебна реформа

Политика

ГЕРБ, ДБ-ПП и ДПС събраха мнозинство за съдебна реформа

ГЕРБ, ДБ-ПП и ДПС събраха мнозинство за съдебна реформа - Tribune.bg
Снимка:

Народно събрание, парламент

“Беше внесен законопроект подписан от 166 депутати- от ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, с което се гарантира във висока степен мнозинството за прокарването на идеи за промени в Конституцията”. Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов, предава БГНЕС.

“Чрез идеите се осъществява съдебната реформа, ВСС се разделя на две- съдийски и прокурорски съвет. Намаляват се и правомощията на главния прокурор”, каза още Иванов.

Кирил Петков, съпредседателят на ПП, уточни, и че е имало обединение за това националният ни празник да е 24 май с ГЕРБ и ДПС. “България е дала огромно богатство на Европа в сферата на културата, писмеността у знанието. Само през образования, знание, писменост и култура България може да бъде една напредничава държава в ЕС”, каза Кирил Петков.

“Ние предлагаме при служебните кабинети президентът да си избере кандидата за министър- председател от председателя на НС, шефът на БНБ или шефът на ВКС”, това заяви и Атанас Атанасов, съпредседателят на ДБ. Надежда Йорданова от ДБ благодари и на ГЕРБ-СДС за засилване на функциите на Инспектората на съдебната власт.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети