Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Предложението за болничните е на патриотите, ВМРО отричат

Политика

ГЕРБ: Предложението за болничните е на патриотите, ВМРО отричат

ГЕРБ: Предложението за болничните е на патриотите, ВМРО отричат - Tribune.bg
Снимка:

Ако беше предложение на ГЕРБ и правителството, щяхте да го видите в бюджета, каза Менда Стоянова

„Това за болничните вчера определено е предложение на патриотите”, каза Менда Стоянова от ГЕРБ в кулоарите на парламента. „Естествено, че не сме предлагали. Това е по предложение на финансовия министър за болничните”, посочи по-късно Юлиан Ангелов от Обединени патриоти, цитиран от БГНЕС.

„Ако беше предложение на ГЕРБ и правителството, щяхте да го видите в бюджета при неговото внасяне от Министерски съвет. Но ние се съгласихме с тези, макар че те не са безспорни”, каза Менда Стоянова.

"Не съм казала, че ГЕРБ не е съгласен. Не може ГЕРБ да не е съгласен да се подпомогнат възрастните хора с увеличение на минималната пенсия, защото ние го правим постоянно. Друг е въпросът, че точно този тип мярка с повишаване на минималната пенсия за изслужено време и старост, а не пенсия за хора, които никога не са полагали труд или нямат достатъчно стаж, има други начини и способи, по които трябва да се подпомагат”, каза Стоянова и допълни, че неслучайно имаме толкова широко развито социално подпомагане.

Тя поясни, че вчера имали среща с техните коалиционни партньори и те настояли за тези няколко мерки, по думите ѝ, защото те участват в тази коалиция и искат да отчетат политики, които те са успели да отвоюват в тази коалиция. „За нас е изключително важно тази коалиция да остане стабилна и да довърши мандата си правителството, защото изпълняваме програмата на правителството успешно, резултатите са видими”, заяви още Менда Стоянова. По думите ѝ важно е да има стабилност, важно е правителството да довърши мандата и програмата си. „Но това означава, че нашите коалиционни партньори в разговор с нас също трябва да успяват да реализират своите обещания и своите мерки, предвидени в техните програми", каза още Стоянова.

„Предложенията на „Обединени патриоти“, които бяха на коалиционния съвет, са следните – вдигането на минималната пенсия на 250 лева и освобождаване от такси на 4, 5 и 6-годишните от детските градини. Другите предложения са от колегите от ГЕРБ”, каза по-късно и Юлиан Ангелова от „Обединени патриоти”. Естествено, че не сме предлагали. Това е по предложение на финансовия министър за болничните, заяви още той.

„Не даваме назад, аз казвам каква е истината. Ние сме предложили вдигането на минималната пенсия, защото това е част от нашата програма, никъде е нашата програма няма заложени болничен и всеки може да го провери от вас нито в управленската програма, нито в програмата на ОП”, заяви Ангелова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати