Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ с декларация срещу погрома, извършен от провокатори

Политика

ГЕРБ с декларация срещу погрома, извършен от провокатори

Снимка:

„Тази вечер след приключването на митинга на членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ в подкрепа на премиера Борисов и политиките на правителството, ултраси и платени провокатори нападнаха автобусите, с които трябваше да се приберат участниците“. Това се казва в декларация на ПП ГЕРБ.

„Върху автобусите беше извършен истински погром. Стъклата им бяха изпочупени с камъни. Към момента няма пострадали членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ, но това се дължи единствено на щастлива случайност“, се казва в позицията на партията.

От ПП ГЕРБ остро осъждат подобни действия.

„След тази вечер става ясно, че този, който нарича легитимно избраното правителство „мутри“, си служи с мутренски способи за дестабилизация на страната при това в исторически момент за държавата – приемането на България в чакалнята на еврозоната. Настояваме незабавно президентът Румен Радев, Корнелия Нинова, Румен Петков, Татяна Дончева, Христо Иванов, Арман Бабикян, Велислав Минеков, Николай Хаджигенов, Мая Манолова и всички останали, които размахваха юмруци и средни пръсти, да поемат политическата отговорност за тези вандалски действия“, призоваха от ГЕРБ.

Президентът Румен Радев е длъжен да излезе и да призове всички платени провокатори да се приберат от улицата, категорични са от партията.

„Ако не го направи, то ще считаме, че той е основния подбудител за тези умишлени действия. Той беше този, който излезе и вдигна юмрук срещу народа. Призоваваме органите на реда да защитят мирно протестиращите“, съобщават още от ГЕРБ.  


Коментари (2)

Fill Радев да плати за повредите на рейсовете! По-недостоен човек за президент няма, след всичко случило се.....Най-големия срам в българската история е той!
10.07.2020 23:34 / Отговор
Помним! Повтаря се историята от траурната церемония за Левски, когато веселата дружинка на Рублев вандалски освиркваше и скандираше "Радев" край паметника на Апостола.
11.07.2020 00:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още