Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за влизането в ERM II: На тази дата с нашия президент трябваше да сме заедно!

Политика

Борисов за влизането в ERM II: На тази дата с нашия президент трябваше да сме заедно!

Борисов за влизането в ERM II: На тази дата с нашия президент трябваше да сме заедно! - Tribune.bg
Снимка:

„На тази дата с нашия президент трябваше да сме заедно! Това е за десетилетия, народът трябваше да е заедно! А ние цял ден се мъчим да покажем кой колко някого мрази“. Това обяви на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

Той коментира новината за дългоочакваното влизане на страната ни в чакалнята на еврото.

Историческо: България получи покана за чакалнята за еврозоната

Борисов не скри разочарованието си от изкуственото разделение в обществото.

„Съединението прави силата, да се радваме, свършили сме огромна работа. А ние цял ден отбиваме атаките на нашите българи, десетки колеги от Европа са се наредили по телефон сега да ни подкрепят. Вижте как звучи: финансовите министри на страните от Еврозоната. Не „мутрите“ и не „мафията“. Час след нас влезе и Хърватия. Решиха единодушно! В процеса на взимане на това решение участва и ЕК, получихме изключителна подкрепа“, разказа Борисов.

Премиерът подчерта, че членството в Еврозоната е било основен негов приоритет.

„Героят днес е Радев – гуверньорът на БНБ Димитър Радев! И Горанов. Когато си член на банковия съюз и има пълен мониторинг, никой не може да казва – теглих милиони кеш. Банките са в безопасност. И в същото време не се радвам. Дали не можем да проявим малко мъдрост“, попита Борисов.

Той призна, че се обижда, когато президентът и опозицията го наричат „мутра“.

„Майка ми беше учителка, баща ми – пожарникар. Създали са ме малко по-силен физически. Но как ще си позволи някой да ме обиди така, боли ме. Моето предложение към опозицията е да се хванем и да работим. Такава криза се задава! Всички медии по света ще ни отразят, те се радват за нас. Има избори, народът ще реши. Даже май да си опозиция в следващото време ще е по-хубаво“, коментира Борисов.

Премиерът отказа да отговаря на въпроси и излезе навън да каже няколко думи на протестиращите.

„Не съм щастлив защото не сме заедно! Само обединени можем да вървим напред. Бъдете здрави и не се поддавайте на провокации!“, пожела Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Тартаковер Жалък плъх ! Трябвало да бъдат заедно с Президента!? А сутринта го хулеше зверски, плюеше по институцията, разправяше за бой, разкървавена уста... Сега се уплаши от избухналия взрив и изведнъж лъсна подлия му атавистичен страх за собствената кожа, започна мазно да се усуква около по-силния в момента. Такъв човек е символ на държавата, такъв безхарактерен тип ни показва пред европейските политици, като жалка нация, все едно сме африкански зулуси! А тези които харесват подобни безгръбначни, със сигурност са същите в живота, със сигурност са се огъвали пред "началството", предавали са и продавали достойнството си, ако го е имало някога в тях. Или ако не те, бащите им, които са градили комунистическите символи...
10.07.2020 22:17 / Отговор
Аут! Изчезвай, долен трол!
10.07.2020 22:41
Дебилисимо Тартаковер, още ли не те е опънал ан@лно Киро Бизона, бе червен кретен?
16.09.2020 22:33
Факт! Рублев е плъх, който се скри след супер новината за България! Ще се задави от злоба! Неистовите му усилия не успяха! Иска властта, за да спре сделката за F-16, подчерта уважаемият г-н Ненчев.
10.07.2020 22:50 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати