Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ с позиция за предизборната употреба на Морската градина от ДБ

Политика

ГЕРБ с позиция за предизборната употреба на Морската градина от ДБ

ГЕРБ с позиция за предизборната употреба на Морската градина от ДБ - Tribune.bg
Снимка:

Групата на ГЕРБ в ОбС на Варна се противопоставя категорично на популисткото, арогантно и предизборно говорене на т.нар. „десни“ по темата за Морската градина.

„Защото помним делата на същите хора в годините назад! Затова за пореден път питаме представителите на „Демократична България“: На коя Ваша позиция, дами и господа, трябва да  вярват варненци?! Когато сте връщали земята на реститутите или когато днес искате общината да плати милиони лева от данъците на гражданите за откупуване на определени частни парцели в Морската градина?“, питат те.

Ето още какво гласи позицията на варненските общинари:

„Защо не прилагате мярката с еднакъв аршин за всички собственици на имоти? Защо не посягате на парцелите на Ваши активисти, върху които имат построени палати в Морската градина?

Нека припомним, че в Морската градина на Варна има частни имоти заради реституция, за която пряка заслуга имат същите хора, които днес настояват за обратно придобиване и национализация. Това е партията ДСБ, една  от наследниците на СДС, сега член на „Демократична България” (ДБ).

Нека припомним, че през 2014 г. лидерът на ДСБ Радан Кънев и съпартийците му Васко Василев и Чавдар Трифонов скочиха като матросовци срещу забраната за коли в Морската градина. Тогава те защитаваха яростно тезата, че не може да се ограничава достъпът на живущите и че с най-малка тежест е  общественият интерес, когато става въпрос за частна собственост.  Същите поискаха промяна в ОУП, според която „Салтанат“ и всички територии след Шокъровия канал трябва да бъдат извадени от Приморския парк.

Групата на ГЕРБ в Общинския съвет на Варна стои категорично зад последователната политика на Община Варна по отношение на Морската градина - както по отношение на ограничаване на достъпа на автомобили в парка, така и за опазване на зелените площи. Така че не прехвърляйте  други да решат  проблемите от „болната ви глава“,  за да угодите на зелени и червени, с които смятате да се коалирате.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Анастас #

ДеБъ и Дръгалефците от ДСБ са
бездарни левичарски Отрепки
с изявени орални качества а гуруто им
БайГъз е с изявени педерунгелски чалуми.

(десейбарски'прейбаващо)
30.01.2021 16:26 / Отговор
Асен Демократична България са една сбирщина аматьори, желаещи само да богатеят на гърба на народа!
31.01.2021 15:42 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети