Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ с въпроси към управляващата коалиция: Изсипахте помия върху г-н Каримански и ваш партньор

Политика

ГЕРБ с въпроси към управляващата коалиция: Изсипахте помия върху г-н Каримански и ваш партньор

ГЕРБ с въпроси към управляващата коалиция: Изсипахте помия върху г-н Каримански и ваш партньор - Tribune.bg

С началото на дебатите по избор на нов гуверньор на БНБ страстите в парламента се нажежиха. Тошко Йорданов заяви, че като част от коалицията, която все още не се е разпаднала, останалите три партии трябва да се запитат каква е тяхната отговорност.

„Защото кандидатът е професионалист, предложение на една от партиите в коалицията и беше известен отдавна. Ако вие подходите с лекота, той може да бъде избран с гласовете на опозицията и след това никой не трябва да си позволява да говори с кои гласове е избран, ако вие подходите лековато“, заяви от трибуната зам.-председателят на ИТН.  

„След 27 дни стигнахме до ключовото гласуване за единствения кандидат за гуверньор на БНБ на управляващата коалиция. Защото другият „прояви държавническо мислене“, „сериозна грижа за държавата“, „показа лидерство и се оттегли от тази надпревара“. Сега за нас, а и за цялата общественост има много въпроси, на които днес дължите отговор“, заяви Атанасова.

Тя попита дали е станало ясно кой и защо е притискал Каримански да се откаже и то в продължение на седмици? „Кога Рашков и неговото МВР ще открият кой беше онзи заплашвач, румънски гражданин, който прати есемес на Каримански? Как и защо  г-н Гюров взе онова „лидерско“ решение под заплаха или обещания за по-висок пост? Как вие цените морала, качествата, експертизата и възможностите на някой, който беше подкрепян от вас за председател на бюджетна комисия? Цитирайки думите на г-н Йорданов, г-н Каримански не е спал, за да изнесе много тежки бюджети и да оправи всичките ви бъкии, защото нямате понятие как се прави бюджет. Изведнъж откривате, че той не покрива летвата ви за нулева толерантност към корупцията, защото според вас той няма морални данни за длъжността гуверньор на БНБ“, допълни Атанасова.

Тя заяви, че най-малко сега очаква от управляващата коалиция да се извинят на Гюров и Каримански. На първият защото са позволили техният колега и председател на най-голямата парламентарна група да бъде унижаван. Да се извинят на г-н Каримански – председателят на бюджетната ви комисия, защото си позволихте през всички тези 27 дни да направите същото. „Изляхте в пряк смисъл помия върху неговата кандидатура“, каза още Атанасова.   

По думите ѝ това ще бъде върховна демонстрация на това как коалицията не може да вземе нито едно решение.

„Коалицията ви е пред разпад, дори пред саморазпад. Три пъти гласувахте парите за пътищата и не можахте да вземете решение. Снощи в 1 часа през нощта премиерът и началникът на кабинета му заявили, че днес отново ще го внесат без въобще да знаят, че по правилник това е невъзможно. Сега какво да очакваме, оттегляне на номинацията ли, извинение ли? Това което очаквам от вас, ПП да излезе и да заявите, че всичко това което правихте през последните 27 дни, че и повече, е че изговорихте през най-различни медии и трибуната е едно единствено нещо – търговия. Търгувахте парите за пътища срещу поста гуверньор на БНБ“, завърши Атанасова.  

От „Възраждане“ обявиха, че няма да подкрепят Каримански, защото не са съгласни с приемане на еврото и поискаха да се предприемат процедури, за да бъде върнато златния резерв на България в държавата. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети