Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ със законопроект за изменение на Изборния кодекс за равенство между бюлетини и машини (ВИДЕО)

Политика

ГЕРБ със законопроект за изменение на Изборния кодекс за равенство между бюлетини и машини (ВИДЕО)

ГЕРБ внасят законопроект за изменение на Изборния кодекс, който да въведе равенство между хартиените бюлетини и машините. Радомир Чолаков обяви на брифинг в Народното събрание, че това трябва да важи за всички секции. Тези в чужбина, които не в ЕС, трябва да имат български граждани, които говорят български език и да следят координацията и техническите проблеми с машините.

Дани Каназирева уточни, че все още не е ясно, кой е отговарял за машините на предходните избори в чужбина и никой не знае имената на тези хора. От ГЕРБ уточниха, че машините трябва да са собственост на българската държава, а не на частни фирми.  

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС обяви също, че внася и предложение за сформиране на нова анкетна комисия, която да има за цел да установи дали е извършено незаконно строителство в местността „Буджака“ край Созопол.  

"Искаме комисията да установи кое правителство и кога променя защитената територия там и позволява да се застроява местността, като така и се нанасят непоправими щети на околната среда", обясни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Припомняме, че в пленарна зала имаше такова предложение и то бъде включено към създадената комисия „Росенец“, но то не беше прието, като партиите обявиха, че ако се предложи отделна комисия за Буджака, то всички ще подкрепят.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още