Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ-СДС регистрираха листите си в цялата страна за вота на 2 октомври

Политика

ГЕРБ-СДС регистрираха листите си в цялата страна за вота на 2 октомври

ГЕРБ-СДС регистрираха листите си в цялата страна за вота на 2 октомври - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ-СДС  регистрираха листите си в цялата страна за вота на 2 октомври.  

В 25 МИР София тя беше регистрирана в районната администрация на район „Красна поляна“. Документите внесоха областният управител на ГЕРБ – София Тодор Кръстев и кандидатите за народни Христо Гаджев, Анна Александрова и Петър Николов.

„Заявката е ясна – петима поне в 23-ти МИР и 75 – 80 мандата в национален мащаб, но ако изборните резултати зависят от броя на гласувалите, както се очаква да бъдат малки, с твърдия електорат, който има ГЕРБ-СДС, вероятно ще имаме и повече. Това заяви Румен Христов, председател на СДС и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 23 МИР София при регистрацията на листата.

Според Тома Биков който е водач на листата на партията в 24-ти МИР в София, Асен Василев е забъркал няколко каши с бюджетите, които ще трябва да бъдат решавани в идните месеци и година. При предаването на документите той посочи, че се надява България да не остане без газ през октомври.

Делян Добрев, който води листата на ГЕРБ-СДС 29-ти МИР Хасково покани бившия финансов министър Асен Василев да се явят на диспут за цената на газа. Това тоя заяви в деня, в който ГЕРБ регистрира листите си в цялата страна за изборите на 2-и октомври.

На предстоящите предсрочни избори на 2 октомври ГЕРБ-СДС - 3-ти МИР Варна тръгва за победа със силен отбор начело с Даниел Митов, съобщиха от коалицията.

„Това е силният отбор на ГЕРБ-СДС Варна, с който убедително ще спечелим доверието на нашите съграждани“, коментира кметът на Варна и областен координатор на партията Иван Портних, който регистрира в РИК листата с 30 кандидати за народни представители.

С обновен отбор от добри професионалисти и млади хора с идеи тръгва ГЕРБ-СДС Монтана  към изборите на 2-ри октомври. Това заяви водачът на листата в 12-ти МИР Монтана Ирена Димова, след като се регистрираха днес в РИК. От коалицията ще се борят за две депутатски места.

„Три мандата е реалистичната цел на ГЕРБ-СДС във Великотърновска област, а в национален мащаб искаме да постигнем максимален брой гласове и категорична победа. За нас е много важно да върнем стабилността в страната, за да могат всички български семейства да са спокойни, да могат да предвиждат и управляват своето бъдеще“, това заяви водачът на ГЕРБ във Велико Търново 4-ти МИР проф. Костадин Ангелов на представянето на листата. Документите бяха регистрирани от областния координатор Даниел Панов. Списъкът е с 16 кандидат-депутати.

Регистриране бе и листата на в 16-ти МИР  Пловдив град. 22-ма са кандидат-депутатите с водач Бойко Борисов, лидер на партията, който е начало и на листата в 25-ти МИР.

На второ място е екологът доц. Стефан Шилев, трети е Вежди Рашидов, на четвърто и пето място са юристът Радомир Чолаков и финансистът Спас Шуманов.

„Целта на ГЕРБ в Пловдив е да има четирима депутати в 48-то Народно събрание. Те искат да увеличат подкрепата си в Пловдив и според тях е време това да се случи през октомври. "Играем за победа, традиционно водач в Пловдив е г-н Борисов“, каза Радомир Чолаков веднага след регистрацията на листата.

Водачът на листата на ГЕРБ – СДС за Благоевград Росен Желязков и областният координатор на партията евродепутатът Андрей Новаков, заедно с кандидат – депутати и членове на предизборния щаб, регистрираха листата на коалицията в Районна избирателна комисия на 1-ви МИР Благоевград.

За място в 48-то Народно събрание ще се борят общо 22-ма кандидати.

Коалицията внесе за регистрация и листата си в 27-ми МИР Стара Загора. Водач на листата е Красимир Вълчев - министър на образованието и науката в мандата на 44-ото Народно събрание.

Листите на партията бяха внесени днес във всички избирателни райони в страната.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати