Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Ще положим усилия за намиране на диалог, дано другите партии проявят отговорност

Политика

ГЕРБ: Ще положим усилия за намиране на диалог, дано другите партии проявят отговорност

ГЕРБ: Ще положим усилия за намиране на диалог, дано другите партии проявят отговорност - Tribune.bg
Снимка:

С разговори с ГЕРБ-СДС започна серията срещи на контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

След срещата от ГЕРБ-СДС декларираха, че ще положат всички усилия за намиране на диалог между партиите в Народното събрание и се надяват някои от политическите сили да преосмислят позициите си.

"Говорихме за темите на България, за предизвикателствата на кризата, включително и пред законодателния процес и въпроса ще има ли Народно събрание и ще положим ли всички усилия за съставяне на правителство. Ако това зависи от нашата парламентарна група, ние тези усилия ще ги положим докрай. Надявам се в следващите часове и дни някои от другите парламентарни групи да преосмислят позицията си. Включително и през последните три дни стана ясно, че трябва да се търсят решения, почиващи на разума", заяви Атанасова.

"Непрекъснато се случва партиите в Народното събрание да променят позициите си и да излизат с нови. Надявам се да проявят отговорност. Ако можехме да направим управление сами, щяхме да го направим, но избирателят така ни е подредил. Залогът е голям. Залогът е българската политическа система и българските граждани да имат пред себе си ясен път за изход от кризите, които се натрупват", заяви след срещата Даниел Митов.

Томислав Дончев съзря еволюция в политическите партии през последните дни и също отправи призив за отговорност. Изтъкна, че от ГЕРБ-СДС по никакъв начин няма да си позволят правителство, съставено на базата на аритметично мнозинство. Дали са склонни да подкрепят правителство с друг мандат, Дончев коментира така:

"Ако първият не е събрал достатъчно подкрепа от втория, третия и петия, каква е политическата логика петия да искат сътрудничество с първия? Това не означава "не", нищо не означава, рано е", заяви Дончев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети