Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ сложиха точка: След вчера – няма как да има оставка!

Политика

ГЕРБ сложиха точка: След вчера – няма как да има оставка!

ГЕРБ сложиха точка: След вчера – няма как да има оставка! - Tribune.bg
Снимка:

Оставка сега ще означава, че крими контингент ще може да сваля всяко следващо правителство. Затова слагаме точка на този дебат.

Това обяви от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Не го правим за нас, а за следващото и по-следващото правителство“, заяви Биков и поиска проверка на връзките на БСП и президента Румен Радев с криминалния бос Васил Божков.

„След вчерашните ексцесии ние няма да подадем оставка. За нас този дебат приключи. От тук нататък започваме дебат за свикване на Велико народно събрание“, изтъкна в декларация от името на ГЕРБ депутатът Тома Биков. Той припомни, че през последните дни е имало многократни призиви за проява на насилие, за преминаване отвъд вербалните атаки и превръщането им във физически.

„Един от организаторите на протеста призова в неделя да дойдат винкелите. Президентът Радев в последните месеци призовава за радикализация на протеста. Вчера всички ние бяхме свидетели на тази радикализация се случи, всички ние видяхме лицето на тази радикализация в тези платени футболни агитки, които се състоят от представители на криминалния контингент и които атакуваха не само сградата на парламента, но и полицаите, които се опитваха да охраняват обществения ред“, уточни Биков. От името на ГЕРБ той изказа пълна подкрепа за действията на полицаите вчера.

„Тези хора, с риск за живота си, опазиха реда. Ние знаем кой стои зад агитките, ние всички чухме негов разговор, в който той казва, че може да мести хора, от едно място на друго. Това бяха тези хора вчера, които хвърляха бомбички и искаха да убиват. Човекът се казва Васил Божков“, настоя Биков от трибуната. За него от днес нататък има няколко политически фактора.

„Президентът Румен Радев носи политическата отговорност за това, което се случи вчера в цялата му съвкупност. Организаторите на протеста носят техническата отговорност и ние ще настояваме те да бъдат разследвани техните връзки с криминалния контингент, който вчера очевидно беше взаимодействал с тях. Трето, след вчерашните ексцесии ние няма да подадем оставка. Ние спираме този дебат, защото ако го направим означава, че всяко следващо правителство може да бъде свалено от власт от представители на криминалния свят. Това ние няма да допуснем не заради сегашното правителство, а заради всяко следващи правителство, което може да бъде избирано и сваляно само в тази зала, не н улицата, не през платени агитки“, категоричен бе Тома Биков.

Категорично отричаме и тезата на президента, че НС е на улицата. Борбата на улицата се води със средствата, които видяхте вчера, каза още той.

"Народното събрание съществува, за да не се води дебатът на улицата, защото дебатът на улицата се води със средствата, които видяхме вчера. Винаги до там стига този дебат, затова по-старите демокрации са измислили парламентарната форма на управление. Призовавам всички вие и нашата парламентарна група да положим усилия да успокоим нашите членове и симпатизанти да върнем политиката в нейния нормален вид", обърна се към колегите си в зала Биков.            


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (12)

КЪДЕ СЕ КРИЕ ВОДАЧА НА ВЪСТАНИЕТО-РУМЕН РАДЕВ? ДА ПОЕМЕ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ОБЯВЕНАТА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.
ОСТАВКА/ИМПИЙЧМЪНТ НА РУМЕН РАДЕВ-ТОЙ ВЪЗСТАНА СРЕЩУ НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ С ЦЕЛ ДА РАЗДЕЛИ СЪЕДИНЕНИТЕ БЪЛГАРИ.
6.СЕПТЕМВРИ-ДЕН НА СЪЕДИНЕНИЕТО-АКО ОТИДЕ В ПЛОВДИВ-ДА БЪДЕ ПОЗОРНО ИЗГОНЕН ОТ СВЕШЕННИЯ ГРАД!
03.09.2020 09:33 / Отговор
МУТРАТА РАДЕВ - ВЪН !!!!!!!

SON of a BITCH - MADE for RUSSIA

https://youtu.be/aMgx6jQUBpI

KISS MY ASS
.
03.09.2020 09:36
ДА "Организаторите на протеста носят организационната отговорност за това, което се случи и ние ще настояваме те да бъдат разследвани от органите за връзките им с криминалния контингент."
03.09.2020 09:39 / Отговор
ама не ОТГОВОРНОСТТА Е НА ВЛАСТИМАЩИТЕ
03.09.2020 10:22 / Отговор
Z Браво! Най-после правилни решения от правителството. Този път, обаче, не трябва да има обичайната прошка: отровните - разследване и съд, президентът - оставка и съд; Божков - да го върнат у дома, сезонът на отпуските свърши. Дано да видим малко справедливост и присъди за тези, които се опитаха да разкъсат България.
03.09.2020 10:24 / Отговор
Зойчето МНОЗИНСТВОТО НАСТОЯВА, СЪД и ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ ДО ЖИВОТ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ТАЗИ ЖАЛКА И ЗЛОБНА БИТКА, КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ УРОДА ФИГУРАНТА -МУТРАТА НА ЧЕРЕПА ( с юмрука да му се навре в алчния гъз )!!! НАСТОЯВАМЕ СЪД И ПРИСЪДИ или ЩЕ ГИ ДОКОПАМЕ НИЕ И ТОГАВА ДО 9 КОЛЯНО ЖАЛНА ИМ МАЙКА !!!! ПФУууууу...БОКЛУЦИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ, ТЕРОРИСТИ - това е комунистическата СГАН, ЯСНИ СТЕ ВЕЧЕ НА ВСИЧКИ, ИЗКРИСТАЛИЗИРАХА ИСТИНИТЕ ЗА ВСИЧКИ участници И ВИ ОСЪЖДАМЕ НА СМЪРТ - БЪЛГАРОУБИЙЦИ...УУУУУУУУ...
03.09.2020 11:17 / Отговор
Тартаковер Зойчеее, Зойче, никакво Зойче не си ти, а от написаното и от буквите с които крещиш се разбира, че си стара баба Зойка, с косми по брадата брада и черно-бели мустаци. Кого осъждаш на смърт, бе дърта кукумявко? Онези млади и вдъхновени лица, които искат мутрите да се махат от властта и отиват където трябва!? Този педал, който е"сложил точка" на дебати и разговори, не знае ли, че никой не иска да разговаря с бандитската му партия? Хората искат само ОСТАВКА и нищо друго ! Ако иска разговори, да ги води с присъдружните му партии на мутрата Марешки, на Шкембелията...
03.09.2020 11:39
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп