Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ върна мандата на Радев, той благодари за улеснението (ОБНОВЕНА)

Политика

ГЕРБ върна мандата на Радев, той благодари за улеснението (ОБНОВЕНА)

ГЕРБ върна мандата на Радев, той благодари за улеснението (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство на Румен Радев, както бяха обявили.

Като излъчен за министър-председател това направи Даниел Митов и подчерта, че както са заявили в самото начало, те няма да правят опит за реализиране на този мандат.

„Благодаря ви за улеснението“, заяви с усмивка Румен Радев при връщането на мандата.

Представителите на ГЕРБ-СДС в лицето на Десислава Атанасова, Даниел Митов и Томислав Дончев останаха за разговори с Румен Радев.

От тук нататък президентът има седем дневен срок да реши на кого ще връчи третия мандат за съставяне на правителство.

Въпреки заявките на БСП, ДБ и дори ИБГНИ, които са последна политическа сила, при категоричния отказ на ИТН да участват в разговори за съставяне на кабинет, става ясно че отиваме на избори. Въпросът остава дали те ще бъдат заедно с президентските или ще бъдат на отделна дата. 

„Партиите, които се опитаха да се представят за алтернатива не успяха да се разберат за правнителство и се опитват да играят странни роли на опозиция при положение, че са взели важни роли в управлението като председател на парламента, комисии“, заяви след срещата и връщането на мандата Даниел Митов от ГЕРБ.

Той подчерта, че останалите партии са имали отговорността да съставят кабинет и се провалиха.

„В крайна сметка в продължението на този политически процес трябва да е ясно, че политическия диалог няма алтернатива и без разговори с ГЕРБ-СДС не може да се състави кабинет. Не очакваме да ни канят за съставяне с третия мандат, именно затова върнахме и втория мандат“, допълни още Митов.

Зам.-председателят на ГЕРБ-СДС поиска специално да поздрави Румен Радев и служебното правителство за продължаване на политиката на правителството на Борисов за закупуване на бойни самолети Ф-16. Митов подчерта, че депутатите на ГЕРБ-СДС ще ги подкрепят в това отношение и ще направят всичко възможно, за да реализират този проект. 

„Категорично и самият Румен Радев препотвърди, че разписките в края на изборния ден трябва да се броят в края на изборния ден, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ. Тя подчерта, че на предстоящите избори ще има много предизвикателства, тъй като има вероятност да се проведат избори 2 в 1, а на места и частични местни избори, което ще затрудни вота, ако е изцяло машинен.

Томислав Дончев бе допълни, че парламентарни заедно с президентски не е добре, както и да не са през седмица. Българските граждани обаче трябва да си дадат ясна сметка, кой доведе до този хаос. „Боя се, че в един момент ще злоупотребим с търпението на хората“, обяви още Дончев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети