Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Служебното правителство извършва партийна агитация и пропаганда, внасяме жалба до ЦИК

Политика

ГЕРБ: Служебното правителство извършва партийна агитация и пропаганда, внасяме жалба до ЦИК

ГЕРБ: Служебното правителство извършва партийна агитация и пропаганда, внасяме жалба до ЦИК - Tribune.bg
Снимка:

Пропадането на предишния парламент се дължи на факта, че тези партии искаха да осигурят безконтролно управление на Румен Радев, каза Биков

ГЕРБ внася жалба в ЦИК срещу действията на служебното правителство. Това стана ясно от думите на Томислав Дончев от ГЕРБ на брифинг в централата на партията. Причината е, че кабинетът прави политическа пропаганда. „Освен това ще имаме голям проблем и с новия Изборен кодекс, защото много хора няма да могат да упражнят конституционното си право на глас“, разкри Дончев.

По думите му кабинетът е участник в изборния процес, занимава се с безсрамно с партийна и предизборна агитация в услуга на няколко партии и не върши основната си задача - да организира изборите, поясни Дончев.

Той допълни още, че до този момент кабинетът единствено се е: „окопал в структурите, с множество спорни назначения, които не съответстват на принципите“. Той заяви още, че докато е бил на поста си като министър е работил с директори, които са имали различни политически убеждения, но това не е пречило да си вършат работата професионално, независимо от коя партия са.

Тома Биков от своя страна заяви, че служебният кабинет е влязъл в ролята на коалиционен между БСП, Демократична България, „Изправи се! Мутри вън!“ и подкрепен от ДПС.

По думите му в момента управляващите не носят отговорност защото няма парламент и няма как да бъдат извикани в комисии, за да обяснят действията си. „Пропадането на предишния парламент се дължи на факта, че тези партии искаха да осигурят безконтролно управление на Румен Радев. Без парламент няма как да контролираме дейността на този кабинет Ние се притесняваме много, че след изборите на 11 юли на тези партии ще има хареса такъв тип управление и отново ще се опитат да не съставят редовно правителство, за да може Радев да продължи да управлява без да има кой да го контролира“, обясни Биков.

От ГЕРБ обявиха, че служебното правителство се е провалило и с ваксинационния план. Костадин Ангелов заяви, че за последния месец едва 38,9 процента от направените имунизации са с първа доза. Всички останали са с втора игла. Той обяви, че спадът в поставянето на ваксини може да доведе и до нова четвърта вълна на Ковид-19. Според Ангелов единственото което е направил служебният министър на здравеопазването е да махне проф. Кантарджиев и заяви, че в момента в ресорното министерството цари: „лобизъм“.

Според ГЕРБ партията се е справила добре с финансовата криза и пандемията, като Деница Сачева заяви, че : „това ясно се вижда и в момента, защото все още са в сила мерките за подпомагане на бизнеса.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети