Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГЕРБ: Вместо за чумата защо Нинова не говори за Бенчев?

Политика

ГЕРБ: Вместо за чумата защо Нинова не говори за Бенчев?

Действията на лидера на БСП са провокация към националната сигурност, смятат от ГЕРБ

Заразата с чумата е преодоляна, подчертаха депутатите от ГЕРБ Александър Ненков и Тома Биков. Според тях действията на лидера на БСП са провокация към националната сигурност и очакват службите да се сезират.

Депутатите от ГЕРБ подчертаха, че все още очакват отговори от левицата на много по-важни въпроси като това кой носи отговорност за бизнесмена Бенчо Бенчев и неговата подкрепа за БСП. Те напомниха, че Корнелия Нинова реагира с един статус във Фейсбук и бяга от тази тема.

„По нея ние изразихме съмнение, че в БСП съществуват „черни каси“ и това съмнение остава и до днес. И призоваваме органите на реда да проверят това“, каза още Биков и посочи, че казусът с Бенчев явно не е изключение и той може да се окаже модел.

Самият Бенчев твърди, че е финансирал БСП с 50 000 лв., а от БСП отричат.

„Добре е президентът Румен Радев да каже знае ли, че неговата партия е използвала помощта на г-н Бенчев по време на неговата кампания. Защото това го каза Атанас Зафиров от БСП – той го потвърди. Трябва да се каже в какво се е изразявала помощта на Бенчев – лепене на плакати, раздаване на флаери, даване на пари. Да не се правят, че не разбират въпроса, защото в кампанията на Радев участваха с финансиране хора, които са безработни и социално слаби“, каза още Биков.

От ГЕРБ обаче изразиха съмнение, че ще получи отговори на тези въпроси, тъй като Нинова се „държи като собственик на работническо-мениджърско дружество и превръща партия в това“.

„Човек, който не отговаря на важни въпроси, засягащи го, и ползва работническата част за параван на мениджърските изпълнения в стил Бенчо Бенчев“, обясни Биков.

„Има координирана атака между президента Румен Радев и БСП, като целта очевидно е да влязат във властта по задния начин“, смята Александър Ненков. Той е категоричен и че левицата няма право да засяга темата за еврофондовете, след като именно при тяхното управление на два пъти са спирани средствата от ЕС за България.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още